FC Volendam A1 wint eerste oefenpot op nieuw kunstgrasveld

• donderdag, 01 jul 2010
  • Leestijd: 3 minuten

Woudia 1 is aankomende zaterdag ook de eerste tegenstander in de oefencampagne van ons eerste elftal als voorbereiding op het nieuwe seizoen. De A junioren begonnen meteen heel dominant en zette Woudia in de begin fase direct vast. Aanvallend gezien kwamen er al de nodige kansen, maar deze werden niet benut. Na 9 minuten kwam Woudia voor de eerste keer voor de goal van FC Volendam en het was meteen raak. (0-1) De A1 wist dit snel recht te zetten door een goed doelpunt van Jasper de Bie in de 12e minuut. FC Volendam ging op zoek naar het 2e doelpunt , maar ook nu gebeurde het om gekeerde. Woudia kwam voor de 2e keer voor het doel van FC Volendam en wist weer het net te vinden (1-2, 25e). De aftrap werd weer genomen en in de eerste de beste aanval 26e minuut, wisten we na een goede pass van Roy Busman op Kevin Tano, die op de achterlijn een strakke voorzet op de inkomende Syrano Morrison kon afleveren. Dit betekende de 2-2. De A11 bleef aandringen en wilde nu op jacht naar een voorsprong en prompt lukte het Kevin Tano om met zijn linkerbeen vanaf de rechterkant de bal binnen te schieten (28e 3-2). In de verwachting van het spelbeeld, zat een ieder te wachten op een uitbreiding van de voorsprong. Maar er werd weer zand in de ogen gestrooid door het taaie Woudia, want bij de 3e kans wisten ze weer het net te vinden in de 32e minuut. Dit was dan ook de ruststand.

In de 2e helft mochten 6 wissel spelers hun opwachting maken. In de eerste 5 minuten zag je dat de spelers dan ook even moesten wennen aan de nieuwe samenstelling. Maar ook in de 2e helft probeerde de A1 van FC Volendam de aanval te zoeken. In de 53e minuut werd Syrano Morrisson volgens scheidsrechter Bouk Mulder in de 16 meter onreglementair gevloerd en kende een strafschop toe. Deze werd door Roy Busman benut (4-3). Woudia probeerde nog zo nu en dan nog wat terug te doen, maar het leek dat het kaarsje langzaam uit ging bij onze bezoekers. In de 65e minuut kreeg FC Volendam een vrije trap aan de rechterkant van het veld. De vrije trap werd genomen door Roy Busman en wist de bal wegdraaiend van het doel voorbij de 2e paal te passen en daar wist Yordi van Beek met het hoofd de 5-3 aan te tekenen. Woudia liet het hier niet bij zitten en wist toch nog in de 78e minuut de stand weer terug te brengen tot 5-4. Vanaf dat moment was de pijp leeg bij Woudia en wist FC Volendam nog 2 keer te scoren in de 82e door Quincy de Leuv en in de 87e minuut na een assist van Jasper de Bie op Syrano Morrison, dus de einduitslag was gekomen tot 7 tegen 4. De grote winnaar was dus het publiek.

Opstelling: 1. Ricardo Flierman (46e Daniel Wals) 2. Yordi van Beek 3. Roy Busman 4. Juanito (46e Sven Talsma) 5. Mitchell Jansen (46e Shaquille Wilsterman) 6. Yves Wir Josemito ( 46e Robert Timesela) 7. Kevin Tano 8. Quincy de Leuv (46e Jordy Dijkhuizen) 9. Syrano Morrison 10. Eric Veerman (46e Danilo Bisecco) 11. Jasper de Bie