FC Volendam boekt overtuigende zege op PEC Zwolle

• donderdag, 09 okt 2014
  • Leestijd: 2 minuten

Omdat er vanwege de interlandperiode deze week geen competitiewedstrijd op het programma staat, reisde FC Volendam voor een oefenduel af naar het IJsseldelta stadion van PEC Zwolle. FC Volendam maakte indruk in Zwolle: de huidige nummer 3 van de Eredivisie werd met 1-3 verslagen.

In de eerste helft waren de grootste kansen voor de Volendammers, toch werd met een 1-0 achterstand de kleedkamers opgezocht. PEC Zwolle kwam na 9 minuten op voorsprong via een schuiver van Soufian Moro. Bij FC Volendam leek de bal er maar niet in te willen: Marengo, Akouli, Veerman en Esseboom raakten allemaal het aluminium. Ondertussen voorkwam Theo Zwarthoed dat de Zwollenaren hun voorsprong konden verdubbelen.

Na de theepauze kreeg FC Volendam de ultieme kans op de gelijkmaker, de scheidsrechter floot voor een strafschop na een overtreding van IJzerman. Kuwas schoot de bal hard en hoog door het midden: 1-1. Maar met een gelijkspel nam de ploeg van Hans de Koning geen genoegen, een paar minuten later maakte Marengo er na een prachtige aanval 1-2 van. Daarna kreeg PEC Zwolle nog kansen op de gelijkmaker, maar uiteindelijk wist FC Volendam er zelfs nog een schepje bovenop te doen: invaller Steltenpool tekende voor de 1-3.

Scoreverloop: 9') 1-0 Moro, 64') 1-1 Kuwas, 68') 1-2 Marengo, 81') 1-3 Steltenpool
Opstelling FC Volendam: Zwarthoed, Akouli, Schilder, Luirink, Lo Fo Sang, Esseboom, Kuwas, Evers, Veerman, Brands, Marengo