• donderdag, 03 dec 2015
  • Leestijd: 3 minuten

FC Volendam C1 - Sparta Rotterdam C1 2-2

Enigszins beladen door het incident bij het eerdere treffen, werd afgelopen dinsdagavond de inhaalwedstrijd tussen Sparta en Volendam in het KRAS stadion gespeeld. Jay en Milo zijn geblesseerd, wisselspelers zijn Mickey, Dimitri, Jaymillio, Daan en Dion.
Vanaf de aftrap door Sparta is er direct veel dynamiek in het spel. In de eerste helft is Sparta gemiddeld genomen de bovenliggende partij. De Rotterdammers zijn sterk aanvallend. Volendam wordt daardoor gedwongen om verdedigend te spelen. In de 19de minuut scoort Sparta het eerste doelpunt. Gelukkig laten de Volendammers hun kop niet hangen en doen er een schepje bovenop. Even lijkt een prachtige kopbal van Jip de gelijkmaker te worden, maar de keeper weet de bal nog maar net over zijn doel te tikken. Een volgende poging van Volendam slaagt wel, als Victor te midden van een kluwen spelers de bal in het doel van de Rotterdammers weet te schieten. In de laatste minuut van de eerste helft is de broodnodige gelijkmaker een feit.
De tweede helft is Volendam duidelijk beter op stoom. Er worden veel kansen gecreëerd.
Huub is trouwens gewisseld voor Dimitri. Volendam laat zich vaak zien op de helft van Sparta. Mooi combinatievoetbal. Het is wel even schrikken als Sparta in de 43ste minuut lijkt te gaan scoren. In de 48ste minuut houden de Rotterdamse supporters hun adem in als Victor een poeier richting doel geeft. Jammer, hij gaat net over. Na een kwartier spelen in de tweede helft wordt Brooklyn gewisseld voor Mickey. Even later mag Daan het overnemen van Robin die pijnlijk in contact kwam met een opponent. In de 56ste minuut schiet Gedion, na een vrije trap door Amir, in het doel van de Rotterdammers. Het gejuich bij de Volendam aanhang verstomt direct als de scheidsrechter het doelpunt afkeurt. Buitenspel. In de 59ste minuut is het opnieuw Gedion die zijn zinnen op een doelpunt heeft gezet. Hij loopt zelfs helemaal vrij richting doel, maar wordt onderuit geschoffeld door de verdediging van Sparta. Alle ingrediënten voor een spannende wedstrijd zijn nu volop aanwezig. In de 63ste minuut wordt Amir gewisseld voor Jaymillio. Volendam heeft de wedstrijd stevig in zijn grip. Blijf gefocust mannen, geen foutjes maken
Maar ach, in de 67ste minuut weet Sparta toch een gaatje in de verdediging te vinden en scoort. Op het scorebord zien we: 1-2 verschijnen. Na zoveel kansen, toch nog verliezen, het zal toch niet? Enigszins moedeloos zien we de laatste drie minuten van de wedstrijd nog aan. Maar dan, in de allerlaatste minuut van de wedstrijd kopt Jip de gelijkmaker in het doel van de verbouwereerde Rotterdammers. Hij brengt daarmee de eindstand op