FC Volendam D1 kampioen en jeugdverslagen 7 mei

• zaterdag, 07 mei 2016
  • Leestijd: 9 minuten

FC Volendam D1 Kampioen!!

Door in Doetinchem de laatste competitiewedstrijd tegen De Graafschap D1 met 0-1 te winnen is FC Volendam D1 kampioen geworden. Op de tweede plaats eindigde Ajax D1, waarmee FC Volendam wekenlang een nek-aan-nekrace uitvocht. Spelers en staf worden van harte gefeliciteerd met dit fantastische resultaat. Voor coach Bram Berkhout was het een speciaal kampioenschap, want hij vetrekt na dit seizoen naar AZ.

FC Volendam A1 – ADO Den Haag A1 1-1
“Of ons team soms last heeft van ‘netvrees’”, was de vraag die de stafleden van ADO Den Haag ons na afloop van de wedstrijd in de bestuurskamer stelden. Zij doelden daarbij op de vele malen dat een Volendammer oog in oog met hun, overigens uitstekende, doelman had gestaan, maar van al die opgelegde mogelijkheden er slechts één hadden weten te benutten. Ruiterlijk erkenden zij ook dat de oranjehemden zich, net als de in de vorige onderlinge confrontatie, veel sterker hadden getoond dan hun eigen formatie. Leuk om te horen, maar het levert niets op. Zo werden wederom onnodig punten verspeeld en konden de gasten hun koppositie definitief veilig stellen.
Het eerste wapenfeit was voor ADO Den Haag. Met een vlammend schot van buiten de 16 werd Kyle Saffrie op de proef gesteld. Hij redde bekwaam. Waar FC Volendam vooral probeerde van achteruit een aanval op te bouwen, kozen de Hagenaars steeds meteen voor de diepte op hun snelle vleugelspelers. Joey Veerman strooide weer kwistig met zijn steekpassjes en bezorgde zichzelf de eerste opgelegde kans om zijn team op voorsprong te zetten. Hij ontfutselde de laatste Haagse verdediger, net over de middenlijn, de bal en verschafte zichzelf daarmee vrij baan richting vijandelijk doel. Oog in oog met de doelman had hij de hoek voor het uitkiezen, maar hij faalde. Volendam dicteerde het spel, maar moest alert blijven, omdat ADO Den Haag vooral dreigend was vanuit de omschakeling. Na een klein half uur dook Alex Plat in kansrijke positie voor het Haagse doel op, maar zijn inzet klutste via het hoofd van Richie Owusu-Ansah recht in de handen van de doelman. Kort voor rust wist Kevin Owusu Asare, door vol druk op een verdediger te zetten, de bal te veroveren. Hij stoomde vervolgens op volle snelheid richting doel af. Opnieuw een één tegen één situatie. Ook Kevin wist daar echter geen munt uit te slaan. Op slag van rust lukte het alsnog om de score te openen. Richie Owusu-ansah speelde zich met een fraaie sleepbeweging langs de achterlijn vrij en bediende vervolgens met een puntertje op maat Rodney Smorenberg. Rodney toonde zich wel trefzeker. Toch had de stand in de extra toegekende tijd ook zomaar weer in evenwicht kunnen zijn toen een Hagenaar een geweldige schietkans kreeg. Hij raakte de bal echter finaal verkeerd.
De tweede helft was nog geen halve minuut oud toen Kevin Owusu Asare andermaal oog in oog met de Haagse goalie kwam te staan. Ook nu liet hij een 100 % kans verloren gaan. Zijn mislukte stiffie kon namelijk door de doelman simpel uit de lucht worden geplukt. In de 53e minuut was Marco Tol kansrijk uit de zoveelste corner van Joey Veerman. Jammer genoeg raakte hij de bal met zijn omhaal net niet goed genoeg. Twee minuten later leidde Joey met een mislukte steekpass een dodelijke counter van ADO Den Haag in. Zij lieten zien hoe je met dit soort buitenkansjes dient om te gaan. De gelijkmaker was dan ook een feit.
Rodney was vervolgens de volgende die, na een prima voorzet van Richie, een 100 % scoringskans kreeg. Het werd niet meer dan een corner. Na ruim een uur toonde de doelman van de gasten andermaal zijn klasse toen hij een geweldig schot van Alex Plat, onderweg ook nog eens van richting veranderd, met een fantastische reflex ten koste van een corner onschadelijk maakte. Terwijl ADO Den Haag slechts bleef loeren op de counter, probeerden onze mannen vooral met verzorgd voetbal succesvol te zijn. Tien minuten voor tijd timede Gijs Smal net niet goed genoeg om zijn kopbal uit een corner van Joey tussen palen en lat te laten verdwijnen. In de slotfase kregen ook Jason Stekkel (kopbal naast) en Salim Mansouri (schot rakelings over) nog dotten van kansen, maar het doelnet werd niet meer gevonden.

- (’43) 1-0 Rodney Smorenberg
- (’55) 1-1 Muhammed Atay (ADO Den Haag)

Opstelling FC Volendam A1:
Kyle Saffrie, Mohamed Betti, Marco Tol, Gijs Smal, Yorno Tieman (’75 Darryl Bäly), Joey Veerman, Richie Owusu-ansah (‘68 Gani Meholli), Alex Plat (’68 Martijn van Oers), Kevin Owusu Asare (’79 Jason Stekkel), Rodney Smorenberg, Salim Mansouri

Ajax C1 – FC Volendam C1 4-1
Stonden we bij de vorige wedstrijd nog te koukleumen langs het veld, vandaag lijkt het wel volop zomer. Veel aanhang laat zich dan ook in korte broek zien. Kortom, het was een stralende dag en we hebben zin in de wedstrijd tegen Ajax C1. In de wissel staan Amir, Huub, Quinten en Dion. De wedstrijd begint wat lauwtjes, maar dat kan wennen zijn aan de nieuwe weersomstandigheden. Het eerste kwartier worden er aan beide zijden wat kansen gecreëerd, maar doelpunten blijven uit. Quincy houdt de ballen resoluut weg uit het net. Tot de zeventiende minuut, dan gaat de eerste van Ajax er in. Meteen daarna voeren de Amsterdammers de druk op. Na een korte pauze om de vochthuishouding op peil te brengen zien we Victor tevergeefs een poging doen om de gelijkmaker te scoren. Mooi geprobeerd in ieder geval. In de dertigste minuut mag Ajax een penalty nemen. Toch weet Quincy deze super strak te keepen. Hulde!
Na de rust lijkt Volendam wat beter in het spel te zitten. Inmiddels is Brooklyn gewisseld voor Huub. De mannen weten elkaar goed te vinden. En dat zorgt voor resultaat. In de vijftigste minuut zien we Victor zich behendig vrijlopen en een voorzet geven op Tyrese. Geslaagde actie; het is nu 1-1. Het spel ligt weer open. Even daarna lijkt ook Jip te gaan scoren, maar daar steekt de keeper van Ajax een stokje voor. Volendam wordt zienderogen sterker. Ajax komt er maar moeilijk door.
Een keihard schot wordt door Quincy krachtdadig afgewend. Na een tweede drinkpauze maakte Tyrese plaats voor Amir en kwam Quinten erin voor Micky. In de 57ste minuut lukt het Ajax dan toch om 2-1 te maken. De Amsterdammers gaan er nu vol tegenaan. In de 66ste minuut zien we voor de derde keer de bal in het net bij Volendam gaan. Het andere oranje is duidelijk aangeslagen nu en daar maken de Amsterdammers natuurlijk gebruik van. In de 69ste minuut zien ze dan ook kans om er nog eentje in te tikken. Met 4-1 verlaat Volendam het veld, met blikken die ondanks het zonnige weer op onweer staan. Incasseren en door naar de laatste wedstrijd van dit seizoen, tegen PSV.

17de minuut : 1-0 Ajax
50ste minuut: 1-1 Tyrese
57ste minuut 2-1 Ajax
66ste minuut 3-1 Ajax
69ste minuut 4-1 Ajax

Opstelling Volendam:
Quincy Kammeraad (K), Jay Kruijver, Robin Schulte, Micky van de Ven, Dimitri Darsan, Tom de Groot, Tyrese Duijker, Brooklyn van Doorneveld, Jip Molenaar , Victor van Montfort en Milo Bandringa

FC Volendam C2 – Brabant United C2 2-4
Onder een heerlijk zonnetje is het op de laatste wedstrijd van het seizoen weer niet gelukt om de punten hier te houden. Ondanks dat we hadden afgesproken om de tegenstanders af te jagen in hun achterste lijn en hun het spelen onmogelijk maken, kwamen we na vijftien minuten toch op achterstand door knullig balverlies in de achterhoede 0-1 en niet lang erna wederom balverlies wat dankbaar afgestraft werd 0-2 . Na het eerste doelpunt was het hun bedoeling om het spel te vertragen, ballen wegschieten en alvast spelen als de scheids nog geen fluitje had gegeven . Hij had hier best tegen mogen optreden, omdat dit natuurlijk enorme irritatie opwekte maar wij werden gestraft met twee gele kaarten. Kort voor de rust maakte Jaymillio Pinas voor ons de aansluittreffer 1-2 en is zijn transfergeld meer dan waard.
Nogmaals werd er in de rust om er kort op te zitten, maar het was Brabant United dat nog twee keer scoorde 1-4 en vijf minuten voor het einde was het wederom Jaymillio Pinas die de stand een beter aanzien gaf 2-4 en tevens einduitslag.
Er volgt nog een toernooi op 28 mei en dan zit het er voor dit seizoen weer op.
Opstelling FC Volendam C2: 1) Ciro Verkooijen 2) Koen Breeuwer 3) Mats Nadorp 4) Lex Veerman 5) Kaya IJsendijk 6) Camiel Dijkers 7) Dichairo Hart 8) Ludnardo Schoop 9) Jaymillio Pinas 10) Amoah Sam ) 11) Gideon Meridina 12) Daan Steur 14) Tyrese Simons 15) Sam Lautenschutz 16) Timo

PSV o-12 - FC Volendam o-12 3-0
Zaterdag stond een 11x11 op het programma tegen PSV. In de Twingames een gelijkspel (6-6) maar deze keer leden wij een nederlaag. Wie te laat kwam, miste de mooie 1-0 van de zoon van Van Bommel, al speelde een gelukje ook zeker mee. Wij moesten van deze klap bijkomen en kwamen amper in ons spel de eerste helft. Verdedigend waren de afstanden tussen de linies regelmatig veel te groot (spitsen gaven druk rond de 16 van PSV en onze verdediging stond halverwege onze helft) waardoor PSV makkelijk onder de druk vandaan kon voetballen. De rust werd gehaald met 2-0. Er waren voor ons toch nog wel een aantal mogelijkheden, maar hun centrale verdediger gaf telkens meer dan prima rugdekking, waardoor hij veel ballen kon onderscheppen of kon corrigeren met zijn snelheid.
De tweede helft was qua verdedigen wel iets beter, maar dan gaat het om de details en dan staan wij regelmatig te ver van de man te dekken of de minst gevaarlijke, waardoor PSV alsnog simpel kon voetballen. PSV maakt nog 3-0 en dit was ook de eindstand. Helaas konden wij geen doelpunt maken, hoewel er zeker de mogelijkheden voor waren. Maar hier was ook het verschil tussen ons en PSV te zien; waar zij bijna altijd de goede keuzes maken en de bal goed inspelen, kiezen wij vaak voor de moeilijkste weg of is de passing verkeerd waardoor de kans verkeken is. Nu nog wat toernooien en dan is het seizoen afgelopen.