FC Volendam D1 op bezoek bij Bayern Munchen

  • maandag, 24 okt 2011
  • Leestijd: 6 minuten
  • Bron: FC Volendam

Vrijdag 14 Oktober was het dan zover, FC Volendam D1 ging dit weekend naar München om op zaterdag tegen FC Bayern München onder 13 een vriendschappelijke wedstrijd te spelen. De D1 verzamelde zich om 13.00 uur op Schiphol, bij aankomst kreeg iedere speler en lekkere zak snoep voor in het vliegtuig, "Margreth bedankt hiervoor namens de spelers". Na uitgezwaaid te zijn door diverse ouders en na het inchecken kregen de spelers een lunch aangeboden, de jongens genoten hierbij van een uitsmijter of een lekkere tosti. 

{foto1}

Om 15.15 uur vertrokken we dan naar München waar we om 16.30 uur landden. Na de voetbaltassen te hebben opgehaald stond er een bus gereed om ons naar het hotel te brengen. Bij aankomst kregen de spelers hun kamerpassen en gingen vervolgens hun spullen netjes opbergen. Voor het avond eten gingen we naar een restaurant dichtbij het hotel waar het eten prima verzorgd was “daar was overigens niet iedereen het mee eens”. Na het avondeten was er een voetbalquiz in het hotel voor tweetallen voor zowel de spelers als de ouders. Bij de spelers waren Dick en Nico de winnaars en kregen hiervoor een bon van Bart Smit. Aansluitend was er de quiz voor de ouders, het waren 50 vragen en Dick was hiervoor als spelleider aangewezen. Eerlijk gezegd waren de ouders uit niet Volendam in het nadeel, want hoe verder we in de vragen kwamen hoe Volendamser de vragen werden gesteld. De winnaar van deze quiz was Henk de Boer, een terechte winnaar overigens ondanks dat Henk deze quiz had aangeleverd en bij iedere vraag tegen Dick zei "volgende vraag".

Op zaterdag stond de wedstrijd tegen FC Bayern Munchen onder 13 gepland. Na een prima verzorgd ontbijt in het hotel gingen we met de bus naar het jeugdcomplex van Bayern. Daar aangekomen waren de jongens toch wel een beetje onder de indruk van de omgeving. Na even een indruk gekregen te hebben gingen de spelers naar de kleedkamer voor een goede voorbereiding op de komende wedstrijd. 
Na een goede warming up kon de wedstrijd aanvangen, hierbij waren er echter geen grensrechters aanwezig wat later in de wedstrijd toch voor wat verwarring zou zorgen. Bayern begon sterk aan de wedstrijd en had een licht overwicht wat resulteerde in een 1-0 voorsprong. Daarna kon Volendam bij vlagen wat meer grip krijgen op de wedstrijd en kwamen met goede combinaties tot een paar kleine kansen. Uit één van deze kansen werd er een overtreding gemaakt en kreeg Volendam een vrije trap rondom de zestien meter, deze werd door Kevin prima in de kruising geschoten echter wist de boomlange keeper van Bayern de bal uit de kruising te slaan. Bayern kreeg hierna toch wel het betere van het spel en sloeg 5 minuten voor de rust twee maal toe waarbij één doelpunt twijfelachtig was wat buitenspel betrof. Met een 3-0 achterstand ging Volendam de rust in. In de tweede helft zagen we toch weer een zeer gedreven D1 waar er voor elke meter werd geknokt. In sommige fases konden we het Bayern behoorlijk lastig maken en uit twee aanvallen wist Martijn 2 maal te scoren. Bayern daarin tegen kwam met zeer goed voetbal een paar keer gevaarlijk voor onze goal, echter stond het vizier van de Duitsers niet meer op scherp. De 3-2 einduitslag was een juiste weergave van de wedstrijd, zowel de begeleiding als de meegereisde ouders waren trots op deze prestatie van Volendam. Het is uiteindelijk toch de top van Duitsland waar tegen gespeeld is. Direct na het laatste fluitsignaal kwam Andries Jonker (voormalig assistent van Louis Van Gaal bij FC Bayern München) het veld op om onze spelers een compliment te geven voor hun getoonde spel. Als afsluiting van deze geweldige ervaring hield Andries Jonker nog een rondleiding op het trainingscomplex van Bayern, waarbij we eindigden in de fanshop waar een ieder nog een aandenken kon kopen voor deze mooie belevenis.

{foto2}

Na deze ervaring stond er nog iets moois op het programma, namelijk de competitie wedstrijd FC Bayern München tegen Herta BSC. Aangekomen bij de prachtige Allianz Arena kregen de mannen een echte Duitse braadworst met frisdrank. De wedstrijd en de hele entourage er omheen was een hele belevenis op zich voor de jongens, Bayern won overtuigend met 4-0 van Herta. Je zou zeggen dat hierna de dag om zou zijn voor de mannen maar niets is minder waar. Na even opgefrist te zijn in het hotel stond er nog een potje bowling op het programma. Aangekomen bij het bowlingcentrum werd er gezamenlijk gedineerd waar aansluitend op drie banen werd gestreden voor de drie bovenste plaatsen. Er waren namelijk drie prijzen te verdienen voor de drie beste bowlers. Het was mooi te zien hoe na een vermoeiende en enerverende dag er toch nog zoveel energie in de mannen zat om voor de bovenste plaatsen te strijden. Uitslag van de bowling was 1e plaats Martijn met 105 punten, 

{foto3}

2e plaats voor Barry met 104 punten, 3e plaats voor Dani met 96 punten. Allen kregen een bon uitgereikt van Bart Smit. Echter was er ook een minpuntje deze avond. Omdat er ook bij de ouders een felle strijd heerste om de bovenste plaatsen kreeg Henk behoorlijk last van zijn hamstrings en moest geblesseerd afhaken. Wij wensen Henk hierbij sterkte toe, echter zal dat wel loslopen. Henk ging namelijk aansluitend na het bowlen in de vroege morgen op vakantie vanuit München naar Turkije voor een welverdiende vakantie. Eenmaal terug in het hotel zocht een ieder zijn bed op na een fantastische dag.

Na het ontbijt op zondagmorgen moesten we in het hotel uitchecken en gingen we naar Bavaria stad in München. Dit was niet zo’n groot succes in verband met te kort aan tijd. Er stond namelijk in de middag nog een rondleiding gepland in de Allianz Arena, in Bavaria stad ging het meeste op aangeven tijden waarop we besloten weg te gaan en naar het oude Olympisch stadion van München (finale EK 88 ) te gaan om daar rond te lopen. Na een lunch bij de Mc Donald gingen wederom naar de Allianz Arena voor de rondleiding.

Ook dit was een leuke ervaring, want het is een fantastisch stadion waar erg veel te zien was. Na afloop zijn we met de bus richting het vliegveld gereden waar aan drie geweldige dagen een einde was gekomen. Het is overigens wel het vermelden waard dat de D1 een bijzondere groep jongens zijn, het is een echt team, als je ziet dat er geen enkele groepjes gevormd worden en dat een ieder elkaar respecteert zoals hij is, is echt bijzonder. Bij terugkomst op Schiphol werden de spelers opgewacht door hun ouders en konden de ervaringen van de speler gedeeld worden. 

Bij deze nog een groot compliment aan Marco en Bram voor de organisatie, alles was bijzonder goed verzorgd en kunnen terug kijken op een zeer geslaagd weekend.