FC Volendam D1 wederom 2e na verlies van oppermachtig NEC

  • dinsdag, 04 jun 2013
  • Leestijd: 7 minuten
  • Bron: FC Volendam

Na een zeer mooie 2e plaats op een mooi toernooi vorige week, moesten de mattadoren van Bram nu het Rabobank Internationale D-toernooi spelen in Lunteren. Zoals gewoonlijk hebben de mannen er weer volop zin aan en beginnen we de eerste wedstrijd tegen Spijkenisse rustig en beheerst. Tot dat we in de gaten hebben dat Spijkenisse wel wil winnen van ons Volendam. Dus een tandje erbij werd er geroepen vanuit het doel waar Stan zijn positie had gevonden en Vasco heeft dat gehoord, want hij krulde een vrije trap op magistrale in de verre hoek, 1-0. Niet lang daarna een schot van Mike die de keeper niet kon klemmen en Teun was er als de kippen bij om de 2-0 te maken, waar het niet dat hij werd afgekeurd wegens buitenspel ? Daarna dachten dat we er al waren maar niets bleek minder waar, ff een onoplettendheidje en boem 1-1. Toen onze rots op de back positie Terry ook nog moest uitvallen was het nog even billen knijpen. Maar jawel daar is ie weer Jelyno, na aangeven van onze prima op elke plek spelende Nick ging Jelyno een solo aan en schoof de bal in het doel 2-1.

{foto1}

Dan de tweede wedstrijd tegen Emmen nu met Luuk op doel die het relatief makkelijk had deze wedstrijd net als de gehele achterhoede. Die had namelijk alles weer onder controle wat ook heel mooi om te zien is hoe Teun, Brian, Sjors en Mike alles mooi en voetballend proberen op te lossen. Nadat Mike een aantal malen sterk opstoomde via de linkerkant kwam de bal via Jelyno bij Justin terecht welke in de 16 zich geen moment bedacht en van dichtbij inschoot 1-0. Vanaf dat moment heeft Volendam de wedstrijd in handen en vooral Melle liet zich zien in het centrum. Hij strooide werkelijk met vele mooie passes naar links en rechts. Het was Ruud die een eind maakte aan de droom van Emmen (om toch te winnen van Volendam) door van buiten de 16 de bal via het hoofd van de tegenstander in de kruising te krullen, 2-0.

{foto2}

Wedstrijd nr.3 was er weer een tegen een bekende van vorige week MVV en die hadden een paar andere grote spelers uit de kast getrokken. Maar daar worden onze jongens niet zenuwachtig van. Wel was het MVV die de eerste kans kreeg , maar ja wij hebben Stan en die kom je niet zo maar voorbij met een prima reflex pakt hij de bal voor de grote MVV er vandaan. Dan komen wij aan zet maar ook de keeper aan de andere kant stond in de weg na schoten van Vasco en Nick. Nadat Stan wat twijfelde met uitschieten of meegeven kregen we een corner tegen, welke net gekeerd kon worden door Stan en toch werd er direct weer geschoten en weer lag Stan in de weg. Dan is het de beurt aan Volendam en met name Mike. Mike rukte op en met een loei hard schot weet hij de keeper te verassen en daardoor kon Melle de bal er alsnog inschieten 1-0.


Ook de aanvallende middenvelder Cas uit de D2 deed uitstekend mee en was ook met regelmaat gevaarlijk. Toch mocht er een MVV er 1 keer opkomen en scoren jammer maar helaas 1-1. Toch door naar kruisfinales.
In de kruisfinales treffen we ADO Den Haag. Een fysiek zware tegenstander. Nu weer met Luuk op de goal die de belangrijkste man zou zijn in deze partij. ADO begon snel en gevaarlijk, maar Sjors en Brian hielden de Hagenaren op afstand en liepen vele meters. Op de andere kant was het Mike met Jelyno die ook weer de aanval probeerde op te zetten met de middenvelders Cas en Teun en Ruud. Na een aantal goede reddingen van Luuk scoorden wij wel. Het was Teun die weer een belangrijke goal wist te maken, maar ook nu weer eigenlijk snel na de voorsprong een tegenslag en dat was de gelijkmaker van ADO. ADO bleef het de bovenliggende partij even, maar ja wij hebben Sjors die ik nu ongeveer ga vergelijken met van de Kerkhof de stofzuiger. Na een gelijkspel werden er gelijk strafschoppen genomen. Eerste ronde Mike die als aanvoerder de eerste scoort en dan ADO die ook scoort. De tweede ronde Vasco mist en ADO scoort, derde ronde Nick ook mis. Maar dan, jawel Luuk is het er allemaal niet mee eens. Uitschakeling via penalty’s is niet wat Luuk in gedachte had en op voortreffelijke wijze pakt Luuk de 2 daaropvolgende penalty’s.

{foto3}

Ook Teun en Cherinho wisten te scoren.’ADO was ondertussen zo geschrokken van onze Luuk dat ze de laatste strafschop maar op de lat schoten. Prima gekeept Luuk. Dus door naar de halve finale tegen een nieuwe tegenstander, Vitesse.
De halve finale begonnen we matig, ff de kat uit de boom kijken. Maar dat was niet nodig want het was Volendam die het heft in handen nam. Vasco die meerdere malen weggestuurd werd door met name Nick, Jelyno en Cherinho miste deze wedstrijd even de scherpte ook kwamen er lange ballen vanuit achter door Mike en Melle en zelfs Sjors begon voor te zetten wat toch zeker 1 a 2 doelpunten hadden mogen zijn. Maar ja ze zeggen wel eens als jij niet scoort dan doet de ander het wel en dat gebeurde dan ook bijna, ware het niet dat wij 2 top keepers in huis hebben en dat dit maal Stan weer een 1op1 wint en de ploeg in de race hield. Dan begint hij nog te schreeuwen ook zodat iedereen weer scherp is en dat laat Mike dan ook zien. Van afstand poeiert hij de bal op doel maar weer net mis. Dan even later een vrije trap dankzij Ruud genomen door Mike en ja hoor daar is hij weer Melle scoort eindelijk de 1-0. Weer houd Stan op fantastische wijze de ploeg overeind door zelfs de hoge ballen tegen te houden. Na een van die reddingen lette de verdediging even niet op zodat Vitesse op gelijke hoogte kon komen. Niet veel later is het Cherinho die na aangeven van Cas oprukt naar de achterlijn en voorgeeft naar de inkomende Nick bij de 2e paal en inschiet. Misschien wel de mooiste goal van het toernooi volgens opa. De winst is een feit.

Dan weer een finale nu tegen NEC uit Nijmegen. Ik kan zeer kort zijn over deze finale. Ik denk dat onze mannen op waren na een hele dag uitstekend presteren. Er kwam ook werkelijk geen bal bij een medespeler en het leek wel of niemand meer wilde of kon lopen. Dus verloren we met maar liefst 4-0. Een beetje geflatteerd maar wel terecht verloren. Ik denk dat ik voor iedereen spreek dat dit echt de dag was van onze keepers. Toch een hele mooie 2e plaats en ook zeer verdiend. Dit was ons laatste toernooi samen en wil bij deze namens de hele ploeg incl. ouders Bram bedanken voor alles en ook wil ik Henk en Tom niet vergeten te bedanken voor het wel en wee van onze mattadoren.

Groeten van de supporter.