FC Volendam gaat samenwerken met de Timbo Afrika Foundation

  • zaterdag, 06 aug 2022
  • Leestijd: 4 minuten
  • Bron: FC Volendam

FC Volendam en de Timbo Afrika Foundation hebben de handen ineengeslagen voor een bijzondere samenwerking. Het nieuw op te richten duurzaamheidsplatform van FC Volendam zal het project Timbo adopteren en het aansprekende verhaal vertellen en activeren richting een groter publiek. Om deze insteek extra kracht bij te zetten zal Timbo vanaf de aftrap van het nieuwe seizoen in Groningen ook de achterkant van het shirt sieren.

Timbo Afrika Foundation is opgericht in 2009 en heeft een unieke totaalaanpak. Timbo ondersteunt en zet projecten op voor het beschermen en behoud van wilde dieren en natuur in heel Afrika. Als een essentieel onderdeel van haar aanpak ondersteunt Timbo daarbij de gemeenschappen waar ze actief is en stimuleert ze lokale initiatieven. Dat doet zij bijvoorbeeld door jonge mensen opleidingen en trainingen te geven, werkgelegenheid te creëren en door lokaal ondernemerschap te stimuleren. Timbo is er namelijk van overtuigd dat actieve betrokkenheid van lokale gemeenschappen en leiders cruciaal is om succesvol haar projecten te kunnen uitvoeren.

Timbo gaat daarbij langdurige partnerships aan met deze lokale gemeenschappen om ook op de lange termijn het behoud en de uitbreiding van beschermde gebieden mogelijk te maken.

'Project past bij onze principes'

FC Volendam-voorzitter Jan Smit is enthousiast over de samenwerking. “Tijdens het oprichtingsproces van ons nieuwe duurzaamheidsplatform zijn we in contact gekomen met Albert Hartog en zijn team en maakten we kennis met de Timbo Afrika Foundation. Het project van het wildpark in Botswana en alle uitdagingen die daarbij komen kijken sprak ons enorm aan en past naadloos bij de principes van duurzame ontwikkeling en talentontwikkeling die de pijlers vormen onder ons nieuwe platform. Dit is een project waarin wij geloven en een verhaal dat we via ons podium en de kracht van voetbal willen helpen vertellen. Daarom hebben we ervoor gekozen Timbo nu meteen als eerste project te ‘adopteren’, zelfs nog voordat het platform is gelanceerd.”

Directeur strategie en opleiding Ruben Jongkind licht toe hoe dit invulling gaat krijgen: “Vanaf dit seizoen gaan we aansprekende verhalen en initiatieven aan elkaar koppelen en diverse activiteiten ontplooien. Daarmee wordt niet alleen Timbo bekender, ook FC Volendam als duurzaamheids platform krijgt steeds meer ‘purpose’. We kunnen en willen nu nog niet alles verklappen, maar na de lancering van ons platform zal voor iedereen duidelijker worden wat we hiermee beogen.”

'Heel bijzonder'

Albert Hartog, oprichter van Stichting Timbo Afrika, is erg blij met de samenwerking met FC Volendam. “We vinden het heel bijzonder dat FC Volendam haar duurzaamheidsplatform heeft opgezet en met Timbo haar eerste samenwerking start. Hoe verschillend we ook zijn, lokale binding, talentontwikkeling en hart voor de toekomst staat bij ons allebei voorop.” Hartog licht toe dat beide partners ook een groeiambitie delen: “Dankzij de samenwerking met FC Volendam krijgt Timbo nu een geweldig platform om zich aan een groot publiek te kunnen presenteren. Die bekendheid is belangrijk voor ons, want we willen heel graag onze projecten op het gebied van natuurbehoud en de ondersteuning van lokale gemeenschappen in Afrika verder uitbreiden. Daarbij kennen wij ook de kracht van voetbal als verbinder. Zo sponsoren wij ook jeugdvoetbal toernooien in de community en spelen we regelmatig met de staf en gasten op de zandlandingsbaan. Wij kijken daarom uit naar een geweldige samenwerking!”

Meer informatie over Timbo Afrika Foundation is te vinden op de website.