FC Volendam grijpt belangrijke zege in Adelaarshorst

• dinsdag, 02 feb 2021
  • Leestijd: 4 minuten

FC Volendam heeft dinsdag een knappe overwinning geboekt op bezoek bij concurrent Go Ahead Eagles. In Deventer eindigde het duel - dat eigenlijk zondag al op het programma stond - in 1-3.

Een emotioneel moment ging aan de aftrap vooraf, toen de spelers van beide teams - die in speciale shirts het veld betraden - stil stonden bij het overlijden van het zoontje van voormalig FC Volendam-doelman Mitchel Michaelis. De sluitpost staat tegenwoordig onder contract bij Go Ahead Eagles.

FC Volendam nam het initiatief in de eerste helft en was zo nu en dan gevaarlijk voor het doel van de Deventenaren. Eerst kwam Samuele Mulattieri net te kort om een voorzet van Dean James binnen te werken, daarna zag Francesco Antonucci een poging van afstand rakelijks naast gaan. Aan de overkant kon de in de basis teruggekeerde doelman Nordin Bakker zich onderscheiden door een aantal keer te redden op speldenprikjes van de thuisploeg.

Uithaal

Vijf minuten voor de pauze nam FC Volendam de verdiende leiding. Nadat Mulattieri voor gevaar zorgde in de Go Ahead-zestien, kwam de bal voor de voeten van Boy Deul terecht. De middenvelder haalde uit en liet de bal in de verre benedenhoek verdwijnen.

Na rust ging de thuisploeg actief op zoek naar de gelijkmaker. En die werd gevonden. Na ruim een uur spelen lukte het Wout Droste om de Volendammer zestien binnen te dringen en uit te halen: zijn inzet bleek Bakker te machtig. De 1-1 was op dat moment geen verrassing te noemen, daar FC Volendam na de pauze nog maar sporadisch op de helft van Go Ahead Eagles was te vinden.

Vlijmscherp

Bakker was daarna de man die FC Volendam voor een achterstand wist te behoeden. Bij een één-op-één-situatie kwam de sluitpost - die zijn basisplaats eerder dit seizoen verloor aan Joey Roggeveen - vlijmscherp uit zijn doel. Nadat hij het spel snel had hervat, kwam de bal bij Deul terecht. Na een uiterste krachtsinspanning gaf de maker van de 0-1 de bal scherp voor bij de tweede paal, waar Mulattieri de bal - als een échte spits - binnenkopte: 1-2.

De gastheer leek duidelijk geschrokken van de nieuwe achterstand, maar probeerde nog wel gevaar te stichten voor het doel van FC Volendam, dat met Jip Molenaar een debutant binnen de lijnen zag komen. Go Ahead Eagles zette in de slotfase alles op alles om een nieuwe gelijkmaker te forceren.

Dankbaar

Zo ging zelfs doelman Jay Gorter in blessuretijd mee naar voren bij een hoekschop. Iets waar Mulattieri hem dankbaar voor zal zijn. Want nadat de keeper onder de hoekschop door ging, kon de Italiaan in zijn eentje richting het Eagles-doel wandelen en zijn tweede van de avond maken.

De driepunter in de Adelaarshorst zorgt ervoor dat FC Volendam de aansluiting met de topzes behoudt. Vrijdag (aftrap 21.00 uur) treedt de ploeg van trainer Wim Jonk in eigen huis aan tegen Excelsior.

Scoreverloop:
40' Boy Deul 0 - 1
64' Wout Droste 1 - 1
75' Samuele Mulattieri 1 - 2
90' Samuele Mulattieri 1 - 3