FC Volendam huurt Leicester City-middenvelder Zach Booth

  • vrijdag, 01 sep 2023
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

FC Volendam heeft zich versterkt met Zach Booth. De 19-jarige multifunctioneel inzetbare middenvelder, die ook als buitenspeler uit de voeten kan, wordt voor één seizoen gehuurd van Leicester City.

Amerikaans jeugdinternational Booth, die tevens de Italiaanse nationaliteit draagt, maakte in 2020 de overstap van Real Salt Lake naar Leicester City, waar hij sinds twee jaar onderdeel is van het Onder 21-team. Daarnaast kwam de creatieveling uit voor diverse vertegenwoordigende elftallen van de Verenigde Staten. De middenvelder komt in de Eredivisie broer Taylor tegen, die voor FC Utrecht speelt.

“Ik ben heel dankbaar voor de kans om voor Volendam te komen spelen”, stelt Booth. “Ik kijk er naar uit om het team te helpen waar ik kan en samen een succesvol seizoen te beleven. Ik kan niet wachten om te beginnen, zeker bij de eerste thuiswedstrijd!”

'Technisch vaardig, slim en explosief'

Technisch directeur Jasper van Leeuwen is blij met het vastleggen van de talentvolle Amerikaan. “Zach is een interessante speler met veel potentie. Hij is multifunctioneel inzetbaar: naast aanvallende middenvelder kan hij ook goed uit de voeten op de vleugels, en zelfs als valse spits. Zach is technisch vaardig, slim, behoorlijk explosief en heeft een goed gevoel voor de ruimtes. Hij is nu toe aan een volgende stap en dat plaatje past hier goed. Zach is nog jong en kan en moet zich uiteraard nog op veel onderdelen ontwikkelen, maar we verwachten een mooie groeicurve waardoor hij zeker van waarde gaat zijn.”

Tekst: FC Volendam