FC Volendam kan slag slaan tegen concurrent FC Groningen

  • vrijdag, 27 jan 2023
  • Leestijd: 3 minuten
  • Bron: FC Volendam

FC Volendam ontvangt zondag in eigen huis concurrent FC Groningen. Na het 1 - 1 gelijkspel midweeks tegen Ajax is dit een belangrijke confrontatie in de strijd tegen degradatie. Eerder dit seizoen eindigde de confrontatie in Groningen in een 2 - 2 gelijkspel.

FC Groningen kent een moeizaam seizoen. De ploeg uit het Hoge Noorden staat sinds deze midweek op de laatste plaats in de Eredivisie. Er werd donderdagavond met 0 - 1 verloren van SC Cambuur. De club staat sinds kort onder leiding van trainer Dennis van der Ree, die de ontslagen Frank Wormuth heeft opgevolgd. Dat leverde na de winterstop nog weinig succes op. Er werd in de Eredivisie verloren van Excelsior, Feyenoord, sc Heerenveen en SC Cambuur. In de TOTO KNVB Beker liep het tegen een nederlaag aan tegen Spakenburg. FC Groningen moet het wat doelpunten betreft voornamelijk hebben van Ricardo Pepi. De spits was goed voor zes Eredivisietreffers en drie assists. 

Transfers

In de winterse transferperiode versterkte FC Groningen zich met Mads Bech Sörensen, die wordt gehuurd van Brentford. Aimer Sher kwam op huurbasis over van Spezia en Johan Hove werd overgenomen van Stromsgodset. Tegenover deze aankopen stond ook het vertrek van Cyriel Ngonge. De aanvaller was dit seizoen betrokken bij vijf doelpunten, drie goals en twee assists, maar mocht deze winter vertrekken. Hij komt vanaf heden uit voor het Italiaanse Hellas Verona. 

Eerdere ontmoetingen

FC Groningen en FC Volendam stonden 43 keer eerder tegenover elkaar in de Eredivisie. In totaal hebben de oranjehemden 49 keer tegen FC Groningen gespeeld. Dertien keer wist FC Volendam te winnen. De laatste ontmoeting met FC Groningen in het Kras Stadion was 2008/09. Door een doelpunt van Tim Matavz werd er 0 - 1 verloren. De één na laatste ontmoeting in eigen huis met de Groningers werd wel gewonnen. 24 augustus 2003 werd er door doelpunten van Eddy Putter, Maurice Buys en Dion Esajas met 3 - 0 gewonnen. Eerder dit seizoen werd in het Hoge Noorden met 2 - 2 gelijkgespeeld. FC Volendam kwam 2 - 0 achter, maar door doelpunten van Daryl van Mieghem en Benaissa Benamar werd het eerste puntje van dit seizoen binnengehaald.

Laatste vijf edities

07-08-2022 | FC Groningen - FC Volendam 2 - 2
Daryl van Mieghem & Benaissa Benamar

17-12-2014 | FC Groningen – FC Volendam: 3 – 0 (TOTO KNVB Beker)

03-05-2009 | FC Volendam – FC Groningen: 0 - 1

09-11-2008 | FC Groningen – FC Volendam: 5 – 0

22-12-2005 | FC Groningen – FC Volendam: 3 – 0 (TOTO KNVB Beker)

Scoor je tickets!

Kaarten voor het duel tegen FC Groningen zijn uitverkocht. Het duel is te volgen via het Twitter-verslag en via onze story op Instagram. De wedstrijd wordt ook uitgezonden op ESPN 1. Er wordt zondagmiddag om 14.30 uur gefloten voor het begin van de eerste helft.

Foto's: Fred Rotgans / Pro Shots
Tekst: Rick Sinnige