FC Volendam klopt MVV Maastricht in slotminuut

• dinsdag, 10 mei 2011

Het play-offsysteem dat nu gehanteerd wordt, houdt in dat na twee wedstrijden een verliezer afvalt. Spelen voor de volle winst is het gegeven. In Maastricht was dat vanaf het eerste fluitsignaal het geval. Met name MVV Maastricht kwam super fanatiek uit de startblokken.

Zoals gewoonlijk was Robbin Ruiter meteen bij de les. In de eerste zeven minuten moest hij drie keer handelend optreden. Met name de derde aanval van MVV Maastricht was bloedlink, maar op de rand van het strafschopgebied plukte hij de bal van de voeten van de aanvaller. FC Volendam nam gaandeweg het initiatief over, kwam tot een aantal uitstekende aanvallen, maar echte grote kansen kwamen er niet. Ook MVV Maastricht moest genoegen nemen met een stukje middenveld. Na ruim een half uur werd Dosunmu diep gestuurd. Met alleen Henny Schilder voor zich kapte en draaide hij twee keer zo verrassend, dat zelfs Robbin Ruiter verrast werd. Deze 1-0 maakte nog meer felheid aan Maastrichtse kant los. Met nog een paar minuten op de klok was het weer Dosunmu die weggestuurd werd. Door Robbin Ruiter werd hij naar de zijkant gedreven. Toch wist hij Esajas te bereiken. Via de paal kwam de bal alsnog voor het lege doel, maar in de hectiek die inmiddels in Volendams achterhoede ontstaan was, liep MVV de bal over de achterlijn in plaats van te scoren. FC Volendam was nu weer helemaal bij de les. Al snel mocht Mo Ajnane een vrije trap nemen. Net voor Bulters kwam de bal neer, maar de Volendamaanvallers kwamen een teen te kort om deze ideale kans te verzilveren. Met deze kleine achterstand werd de rust ingegaan. Afgaand op het Volendamspel in de eerste helft, moest de tweede helft kans genoeg gaan bieden op succes.

De eerste aanval na rust leverde een vrije trap op, die Charles Dissels slecht afwerkte, maar de opbouw van MVV Maastricht was vervolgens nog minder. Ricky Kruys nam over, stuurde Jack Tuijp weg, die Melvin Platje vrij voor het doel zette en daarmee voor 1-1 zorgde. FC Volendam leek het spel te domineren, maar speelde hooghartig. Toch kwam de tweede goal. Melvin Platje werd weggestuurd en bewees zijn klasse, die volgend seizoen bij NEC te zien is. Jack Tuijp had de derde goal op zijn schoen, maar vond Bulters op zijn weg. MVV Maastricht voelde dat FC Volendam niet voluit bleef gaan. Het eigen publiek kwam weer los, wat een benauwd laatste kwartier gaf. Ua veldspel had FC Volendam MVV Maastricht onder controle, maar het achteruitlopen was uiterst riskant. Met de klok op 85 kreeg MVV Maastricht een vrije trap op dezelfde plek als Veendam. Nu werd hij in tweeën genomen, maar leverde toch een doelpunt op door Esajas. Nu was het alleen nog MVV Maastricht dat voetbalde. FC Volendam kwam er niet meer aan te pas. De Geusselt ontbrandde. Maar in blessuretijd werd Dominique van Dijk nog een keer weggestuurd door Jack Tuijp wat 2-3 betekende.