FC Volendam licht optie Benamar; negen spelers vertrekken

  • vrijdag, 29 mrt 2024
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

FC Volendam heeft de optie in het contract van Benaissa Benamar gelicht. Hierdoor staat de verdediger ook volgend jaar onder contract aan de Dijk. Negen spelers voetballen volgend seizoen elders.

FC Volendam heeft de afgelopen periode gebruikt om gesprekken te voeren met de spelers die in het bezit zijn van een contract dat komende zomer afloopt. Volgens CAO-verplichtingen heeft de club richting alle spelers met een aflopend contract vóór 1 april duidelijkheid gegeven over de toekomst.

Optie Benamar gelicht

De optie in het contract van Benamar voor een extra jaar is door FC Volendam geactiveerd. De verdediger draagt sinds de winter van 2022 het Volendamse oranje en is een vertrouwd gezicht in de achterhoede. Benamar kwam tot 64 duels, waarin hij vijf keer scoorde.

Negen spelers vertrekken voorlopig

Negen selectiespelers zijn in het bezit van een aflopende verbintenis. Het gaat om Damon Mirani, Brian Plat, Josh Flint, Ibrahim El Kadiri, Darius Johnson, Oskar Buur, Achraf Douiri, Joey Antonioli en Rob Tol. FC Volendam heeft Plat en Flint recentelijk een aanbod gedaan om te verlengen, maar dat voorstel heeft het duo vooralsnog naast zich neer gelegd. Mirani heeft aangegeven tegen het einde van het seizoen een beslissing over zijn toekomst te maken.

Directeur Frans ten Berge: “We wilden graag door met Brian, Josh en Damon. Brian is een jongen uit het dorp en ook Josh heeft zijn plaats in Volendam gevonden. Om die reden wilden wij hen graag behouden, maar helaas voor ons zijn zij niet ingegaan op de aanbieding. Damon heeft ons al vroeg aangegeven graag op een zo hoog mogelijk niveau te spelen. Dat standpunt respecteren we. We wensen alle spelers die ons gaan verlaten het allerbeste in hun toekomstige carrière."

Tekst: FC Volendam
Foto's: FC Volendam / Pro Shots