FC Volendam moet meerdere erkennen in sterker AZ

  • zondag, 26 nov 2023
  • Leestijd: 4 minuten
  • Bron: FC Volendam

FC Volendam is er niet in geslaagd te stunten tegen AZ. Op bezoek in Alkmaar werd met 3 - 0 verloren. Ruben van Bommel, Vangelis Pavlidis en Bruno Martins Indi namen de doelpunten voor hun rekening in het AFAS Stadion. 

FC Volendam begon fanatiek aan het duel tegen AZ. Ondanks dat was een slippertje op eigen helft voldoende voor de thuisploeg om al na vijf minuten de voorsprong te pakken. Ruben van Bommel dribbelde naar binnen en schoot de bal onhoudbaar in de verre hoek achter Mio Backhaus. Snel daarna kregen de Alkmaarders de kans om de score te verdubbelen. Ernest Poku werd de diepte ingestuurd, maar mikte de bal over het doel heen. Datzelfde scenario herhaalde zich kort daarna opnieuw, via Sven Mijnans. Na deze kansenregen ging de AZ-storm ietwat liggen.

AZ loopt weg na rust

De eerste mogelijkheid voor FC Volendam deed zich na tien minuten voor. Bilal Ould-Chikh gaf de bal voor op de meegelopen Oskar Buur, maar hij mikte de bal tegen een verdediger aan. Na ruim een half uur ontsnapten de Volendammers aan de tweede tegengoal, toen een treffer van Van Bommel werd afgekeurd. Kort hierna was Backhaus belangrijk met een redding op een poging van Vangelis Pavlidis. Vlak voor rust ontstond er nog een Volendamse mogelijkheid. Garang Kuol werd diep gestuurd, legde af op Robert Mühren, maar hij kreeg de bal wat achter hem. De trekker overhalen ging niet en dus werd Ould-Chikh gezocht. Zijn poging werd gekraakt door een verdediger. Ook AZ kreeg vlak voordat de ploegen aan de thee gingen nog een mogelijkheid via Pavlidis. De spits raakte de paal.

AZ wist direct na rust de score te verdubbelen. David Möller Wolfe werd weggestoken en kon vanaf de achterlijn de bal voorgeven op Pavlidis, die eenvoudig in kon tikken. Na deze goal kregen de Volendammers een goede kans op de aansluitingstreffer. Een vrije trap viel voor de voeten van Damon Mirani, die Mathew Ryan spectaculair redding zag brengen op zijn inzet. Aan de andere kant was het wel opnieuw raak. Backhaus kon nog goed redding brengen op een vrije trap van Yukinari Sugawara. In de rebound schoot Van Bommel op de paal, maar in de tweede rebound was het Bruno Martins Indi die wel scoorde. 

Pavlidis kreeg een kwartier voor tijd opnieuw een kans om het net te vinden. De Griekse spits raakte de paal. Tien minuten voor tijd mocht Robin Maulun zijn eerste speelminuten maken voor FC Volendam in de Eredivisie. Met de Fransman in het veld wist FC Volendam tot nog wat speldenprikjes te komen, via Calvin Twigt, Zach Booth en Josh Flint. Gescoord werd er in Alkmaar echter niet meer.

PEC Zwolle-thuis

Volgende week neemt FC Volendam het in eigen huis op tegen PEC Zwolle. Zaterdag wordt er om 18:45 uur afgetrapt in het Kras Stadion. 

Scoreverloop:
5' Ruben van Bommel 1 - 0
48' Vangelis Pavlidis 2 - 0
58' Bruno Martins Indi 3 - 0

AZ: Mathew Ryan; Yukinari Sugawara (69. Denso Kasius), Riechedly Bazoer, Bruno Martins Indi (69. Alexandre Penetra), David Möller Wolfe (85. Wouter Goes); Sven Mijnans (45. Djordje Mihailovic), Jordy Clasie, Tiago Dantas; Ernest Poku (69. Jayden Addai), Vangelis Pavlidis, Ruben van Bommel.

FC Volendam: Mio Backhaus; Oskar Buur (67. Brian Plat), Benaissa Benamar, Josh Flint, George Cox; Damon Mirani (80. Robin Maulun), Calvin Twigt, Milan de Haan; Bilal Ould-Chikh, Robert Mühren (58. Lequincio Zeefuik), Garang Kuol (67. Zach Booth).

Tekst: Rick Sinnige
Foto's: Fred Rotgans