Update: UEFA pleit voor afronden competitie voor 3 augustus

• woensdag, 01 apr 2020

Update woensdag 1 april 2020

UEFA pleit voor afronden competitie voor 3 augustus

Op 1 april is er door alle bonden met de UEFA gesproken over de betaaldvoetbalcompetities. Daarin heeft de UEFA aangedrongen op het uitspelen van de lopende competitie voor 3 augustus 2020. Met dat standpunt kan de KNVB verder invulling geven aan het zogenoemde ‘scenario 2’; het eventueel hervatten van de competitie. Desondanks benadrukt de KNVB dat bevindingen en adviezen van RIVM en overheid altijd leidend blijven.

De komende periode bekijkt de KNVB de mogelijkheden en werkt het de verschillende scenario’s uit. Over de precieze speeldata en andere zaken die een rol spelen bij het mogelijk uitspelen van de competities valt nog niks te zeggen. Ook valt 'scenario 3', namelijk het definitief stopzetten van de competitie, niet uit te sluiten.

FC Volendam houdt nauw contact met de KNVB en volgt de ontwikkelingen op de voet. Zodra er nieuws is melden wij dat via onze website

Update vrijdag 20 maart 2020

Het bestuur van FC Volendam brengt een nieuw statement naar aanleiding van de nieuwe ontwikkelingen rond het coronavirus;

Het Coronavirus beheerst inmiddels het leven van ons allemaal. Dat geldt ook voor de voetbal. Niet alleen wordt er niet getraind en gespeeld door de teams, maar ook gelden er adviezen voor het andere personeel van voetbalorganisaties.  FC Volendam neemt daarom passende maatregelen.

Waar er eerst nog in dagenspreiding werd gewerkt, werken de collega’s vanaf heden vanuit huis. Het kantoor van FC Volendam is daarom per 20 maart tot nader order gesloten.

We streven ernaar om onze dienstverlening zoveel mogelijk te laten doorgaan. Daarvoor zijn wij via mail bereikbaar. U kunt ons bereiken via info@fcvolendam.org

Directie en bestuur FC Volendam

Update maandag 16 maart 2020

FC Volendam staat continu in contact met de KNVB en inzake het coronavirus en volgt de gegeven richtlijnen. Op basis van deze adviezen wordt er tot nader order, door het eerste elftal, Jong FC Volendam en de jeugdacademie niet getraind en worden er géén oefenwedstrijden gespeeld.

Het Kras Stadion en de administratie van FC Volendam zijn tot nader order gesloten. Voor vragen zijn wij bereikbaar via info@fcvolendam.org.

Update donderdag 12 maart 2020

Vandaag werd bekend dat, om de verdere uitbraak van het coronavirus in te dammen, er in het betaalde voetbal tot tenminste 31 maart geen wedstrijden worden gespeeld. In navolging hiervan heeft FC Volendam verdere maatregelen getroffen, waarbij het minimaliseren van contact centraal staat. In het belang van de algehele gezondheid vraagt de club aan iedereen om deze maatregelen zorgvuldig in acht te nemen en na te leven.

Onderstaande aanvullende maatregelen zijn tot nader order van kracht:

• FC Volendam brengt het aantal trainingen van de hoofdmacht terug tot één per dag. Hetzelfde geldt voor de trainingen van Jong FC Volendam;
  • Alle trainingen van FC Volendam en Jong FC Volendam worden gehouden achter gesloten deuren. Dat betekent dat de trainingen niet openbaar zijn voor publiek. De hekken van het Kras Stadion gaan op slot;
  • De trainingen van teams in de jeugdopleiding gaan in de week van 16 t/m 22 maart niet door. Aan de hand van recente vakkundige informatie wordt bepaald wat er gebeurt in de periode daarna.
  • Spelers worden tot nader order niet ingezet voor commerciële- en maatschappelijke activiteiten buiten het voetbal;
  • Spelers, trainers en andere betrokkenen bij FC Volendam delen geen handtekeningen uit en gaan niet op de foto;
  • Interviews met spelers, trainers en andere betrokkenen bij FC Volendam vinden enkel telefonisch plaats. Een interview aanvragen kan via sonny.sier@fcvolendam.org;
  • Alle bijeenkomsten en evenementen die gehouden zouden worden in het Kras Stadion zijn geannuleerd;
  • Het informatieloket bij de hoofdingang van het Kras Stadion blijft geopend voor klanten en leveranciers.

De besluiten die FC Volendam neemt doet het met alle mogelijke kennis die op dit moment voor handen is. De ontwikkelingen rond het coronavirus gaan echter snel. De genoemde maatregelen kunnen aangepast of aangevuld worden aan de hand van de actuele ontwikkelingen.

Update woensdag 11 maart 2020

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de overheid besloten om evenementen met meer dan honderd bezoekers af te gelasten. De KNVB heeft hierdoor besloten om een streep te zetten door alle wedstrijden in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie tot tenminste eind maart.

Om deze reden gaat de wedstrijd van FC Volendam tegen NEC Nijmegen van komende vrijdag niet door. Ook de thuiswedstrijd tegen Almere City FC (vrijdag 20 maart) en het uitduel tegen MVV Maastricht (zondag 29 maart) zijn afgelast. De maatregel geldt ook voor Jong FC Volendam en de jeugdteams.

Zodra er meer bekend is over de consequenties van de maatregelen en eventuele andere gevolgen die betrekking hebben op FC Volendam, dan laat de club dit weten via de online kanalen.