FC Volendam op bezoek in Voetbal Experience

  • zondag, 03 jul 2011
  • Leestijd: 3 minuten
  • Bron: FC Volendam

Op de tweede dag van de trainingsweek in het zuiden van ons land ging de selectie van FC Volendam op stap naar Middelburg. In Zeeland is voor meer dan twee miljoen toeristen, onder wie 1.2 miljoen Duitsers, prachtig buitenvermaak, maar op mindere dagen werd de bezoeker teveel aan eigen vermaak overgelaten. In Middelburg is een fraai overdekt complex verrezen waar voor elk wat wils te vinden is. De spelers van FC Volendam beperkten zich deze keer tot het Nederlands Voetbalmuseum. Een schot in de roos. De ontvangst was met koffie en koek, waarna het eerste uur een kleine rondleiding gegeven werd en in het tweede uur eigen initiatief getoond mocht worden. Ze kwamen ogen en oren te kort. In de galerij van spelers die ooit het Oranjeshirt gedragen hadden, ontdekten we de Volendammers Gerry en Arnold Mühren, Kees Keje Molenaar en Kees Pier Tol. Frank Berghuis ontbrak ook niet.

{foto2}

De meeste aandacht ging echter uit naar Barry Opdam, die zijn eigen foto zag hangen. Voordat de ochtend voorbij was mocht hij ook nog een oranje bal signeren, die eveneens in het museum getoond zou worden. Ondertussen vermaakten de spelers zich met prachtig filmmateriaal, interactieve uitdagingen en met eigen kwaliteiten, zoals het hardste schot of de meeste kopballen. Kippenvel kreeg de ploeg van de beelden van 1988. Tranen over de wangen bij de blooperfilmpjes, waarin ook de goal van Marbus zat toen hij nog bij Go Ahead Eagles speelde. Met soep en broodjes werd het bezoek afgesloten om vervolgens door België op weg naar Vaals te gaan.

{foto1}

Aan het eind van de middag was er de eerste echte training. Na de twee oefenwedstrijden en twee pittige busritten dienden zich de eerste kleine blessures aan. Mo Ajnane moest even dimmen en kon apart gaan trainen. Didi Longuet overrekte zijn kuitspieren, zodat ook hem noodzakelijke rust gegeven moet worden. De komende dagen zullen niet minder zwaar worden. Met het aanstekelijk enthousiasme waarmee de oefeningen afgewerkt worden zal deze week blijken wie het sterkst in zijn vel zit. De ultieme kwaliteiten die van de spelers verwacht worden om straks de lange competitie gezond te kunnen uitspelen, worden nu getest. Met name de proefspelers willen geen moment onderdoen voor de ervaren kern van FC Volendam en dat is prachtig om te zien.