FC Volendam op zoek naar eerherstel tegen FC Den Bosch

  • donderdag, 10 okt 2019
  • Leestijd: 5 minuten
  • Bron: FC Volendam

Na twee nederlagen op rij krijgt FC Volendam de kans om zich in eigen huis te revancheren. En dat op de geliefde zondagmiddag. Middenmoter FC Den Bosch komt op bezoek tijdens de tiende speelronde in de Keuken Kampioen Divisie. Kunnen de Volendammers de vijfde thuiswedstrijd van dit seizoen omzetten in winst? De aftrap in het Kras Stadion is om 12.15 uur.

FC Volendam staat na negen duels op een tiende plaats met elf punten. De 3-1 nederlaag van Het Nieuwe Oranje tegen Jong PSV was een grote tegenvaller. Jelle Duin opende nog de score, maar in de tweede helft gaven de Volendammers de wedstrijd uit handen. Dat zal zondagmiddag beter moeten. Wim Jonk zal blij zijn dat hij tegen FC Den Bosch weer kan beschikken over Marco Tol. De verdediger vormde de voorgaande wedstrijden met Mike Eerdhuijzen, die niet is opgenomen in de definitieve selectie van Oranje Onder 20, het hart van de Volendamse defensie. Ook Noah Fadiga heeft de eindschifting van Jong België niet overleefd en is zondag dus ‘gewoon’ inzetbaar. Francesco Antonucci behoort wél tot die selectie, maar de vraag is of de middenvelder voldoende hersteld is van zijn enkelblessure.

FC Den Bosch staat negende en heeft één punt minder dan FC Volendam. De Brabanders, die vorig jaar op een verdienstelijke vierde plek eindigden, beleven onder leiding van trainer Erik van der Ven tot nu toe een wisselvallig seizoen. Eerder dit seizoen werd er met 5-1 verloren van Jong FC Utrecht, maar in de afgelopen speelronde won FC Den Bosch de derby tegen TOP Oss met maar liefst 4-0.

Een blik op de historische resultaten tussen beide ploegen leert ons dat de verhoudingen aardig in balans zijn. FC Volendam ontving FC Den Bosch 23 keer eerder aan de Dijk. Elf keer bleven de drie punten in Volendam, terwijl de bezoekers gingen er negenmaal met de winst vandoor gingen.

Op 12 oktober 2007 boekten De Palingboeren de grootste thuisoverwinning op de Brabanders. Het werd toen 4-1. Boy Deul opende destijds de score voor FC Volendam. Daarna volgden er nog treffers van Abdelhali Chaiat, Rowin van Zaanen en Jack Tuijp. Twintig jaar geleden leed FC Volendam de grootste thuisnederlaag tegen FC Den Bosch. Op 28 maart 1999 werd FC Volendam het 1-4. Silvan Inia redde toen de Volendamse eer.

Laatste vijf ontmoetingen

17-08-18 | FC Volendam - FC Den Bosch: 1 - 2
Joey Veerman

25-03-18 | FC Volendam - FC Den Bosch: 1 - 0
Rodney Antwi

06-02-17 | FC Volendam - FC Den Bosch: 2 - 1
Kees Kwakman, Kevin van Kippersluis

14-08-15| FC Volendam - FC Den Bosch: 2 - 0
Jack Tuijp, Kevin van Kippersluis

14-09-14| FC Volendam - FC Den Bosch: 2 - 2
Kevin Brands, Ludcinio Marengo

Scheidsrechter
De wedstrijd staat onder leiding van de 29-jarige Clay Ruperti. Langs de lijn wordt hij geassisteerd door de heren van Vlokhoven en Waleveld. Kick-off is zondagmiddag om 12:15 uur.

Scoor je ticket
Heb je nog geen kaartje voor deze heerlijke zondagmiddagwedstrijd? Bestel hem dan via www.fcvolendamtickets.nl of koop jouw ticket aan de stadionkassa. Schreeuw Het Nieuwe Oranje naar de winst! Speciaal voor fans uit Marken en Monnickendam is er de unieke mogelijkheid om met de ‘FC Volendam Express’ voor een zeer voordelig tarief naar Volendam af te reizen. Bekijk hier alle informatie.

Twitter
De wedstrijd is weer via ons Twitter-account @fcvolendam te volgen en de story op Instagram. De hashtag van deze wedstrijd is #voldbo.

Historie
Wil je weten hoe de wedstrijden tussen FC Volendam en FC Den Bosch de afgelopen seizoenen zijn geëindigd? Kijk dan hier!