FC Volendam opent Eredivisie in Groningen

  • vrijdag, 05 aug 2022
  • Leestijd: 4 minuten
  • Bron: FC Volendam

FC Volendam speelt komende zondag na 4.837 dagen weer een wedstrijd in de Eredivisie. Het nieuwe seizoen wordt zondag om 12.15 uur geopend op bezoek bij FC Groningen. Na een leerzame voorbereiding hoopt de ploeg van Wim Jonk direct een resultaat te kunnen boeken. De wedstrijd is ook live te zien op ESPN 3.

FC Groningen is de laatste jaren altijd goed voor minimaal een plek in de middenmoot van de Eredivisie. De club uit het Hoge Noorden strijdt steevast mee om een plekje in de play-offs voor Europees voetbal. Afgelopen seizoen werd de club twaalfde. Deze zomer werd met Frank Wormuth een nieuwe trainer aangetrokken. Daarnaast kwamen er ook zeven nieuwe spelers naar de Euroborg. Joey Pelupessy, Nordin Musampa, Ragnar Oratmagnoen, Alex Mortensen, Michael Verrips, Liam van Gelderen en Isak Määttä spelen dit seizoen in het groen-wit. Daar tegenover stond het vertrek van vijf man. Bjorn Meijer, Bart van Hintum, Sebastian Tounekti, Melayro Bogarde en Mo El Hankouri. Afgelopen jaar was spits Jørgen Strand Larsen een van de blikvangers. De Noor scoorde veertien keer en is een van de spelers die in de gaten moet worden gehouden door de FC Volendam-defensie.

Bij FC Groningen begroeten we zaterdag ook Herman Kuperus. De oud-doelman is werkzaam als keeperstrainer bij de club en maakte tijdens ons Eredivisie-seizoen 2008/09 onderdeel uit van de selectie. Kuperus zag hoe FC Groningen deze zomer een goede voorbereiding doormaakte. Van de tien oefenduels werden er zeven gewonnen. Het liep echter ook tegen een harde nederlaag aan tegen Werder Bremen: 6 - 1.

Nieuwe aanwinst

FC Volendam sloot de voorbereiding vorige week af met een nipte nederlaag bij Panathinaikos. Tijdens de oefencampagne werd er gewonnen van De Rijp (0 - 8), KRC Genk (3 - 2) en gelijkgespeeld tegen NAC Breda. Alleen AEK Athene (1 - 2) en Panathinaikos (2 - 1) waren te sterk. De ploeg van trainer Wim Jonk kan terugkijken op een geslaagde voorbereiding en is klaar voor de start van het seizoen. Deze week was er goed nieuws op het transferfront: Henk Veerman en Carel Eiting dragen vanaf heden het oranje van FC Volendam. Koen Blommestijn werd verhuurd aan Telstar.

Dertien zeges

In het verleden stonden FC Groningen en FC Volendam 42 keer tegenover elkaar in de Eredivisie. In totaal trof FC Volendam de ploeg uit het Hoge Noorden 48 keer. Dit leverde dertien keer een overwinning op. Het laatste officiële duel tegen FC Groningen was in 2014. Toen verloor FC Volendam het duel in de KNVB Beker met 3 - 0. In de voorbereiding op vorig seizoen speelden we een oefenduel tegen FC Groningen. Toen werd het 2 - 0 voor de groen-witten.

Laatste vijf edities

17-12-2014 | FC Groningen – FC Volendam: 3 – 0 (KNVB Beker)

03-05-2009 | FC Volendam – FC Groningen: 0 - 1

09-11-2008 | FC Groningen – FC Volendam: 5 – 0

22-12-2005 | FC Groningen – FC Volendam: 3 – 0 (KNVB Beker)

01-02-2004 | FC Groningen – FC Volendam: 0 – 1
Maurice Buys

Scoor je tickets!

Tickets voor het duel met FC Groningen waren tot en met donderdag te koop in de online ticketshop. Voor het bezoeken van uitduels heb je een uitkaart nodig. Vraag deze hier aan. Daarnaast is het duel te volgen via het Twitter-verslag en via onze story op Instagram. De wedstrijd wordt ook uitgezonden op ESPN 3. Er wordt zondagmiddag om 12.15 uur gefloten voor het begin van de eerste helft.

Foto's: Fred Rotgans / Pro Shots
Tekst: Rick Sinnige