FC Volendam sluit Alex Plat voor drie jaar in de armen

  • donderdag, 06 jun 2024
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

Volendammer Alex Plat keert terug op het oude nest. De 26-jarige middenvelder tekent een contract voor drie seizoenen bij de club waar hij de gehele jeugdopleiding doorliep.

Na uitstapjes bij NAC Breda (22 duels) en Telstar (35 duels, één goal) draagt Plat komend seizoen weer het vertrouwde oranje. Na het promotiejaar van 2022, waarin de controleur met 27 duels een aanzienlijke bijdrage had, werd het contract van Plat niet verlengd en zocht hij zijn heil elders. Plat kwam voor de club waar hij sinds de F1 voor voetbalde in totaal tot 108 wedstrijden.

'Enthousiaste reacties in het dorp'

“Het hing al langer in de lucht en nu is het officieel. De enthousiaste reacties die ik heb gekregen in het dorp zijn erg leuk”, vertelt een trotse Plat. “Ik ben blij om hier terug te keren, voor drie jaar te tekenen en met FC Volendam weer te strijden om binnen enkele jaren terug te keren op het hoogste niveau. Op persoonlijk vlak ben ik gegroeid in de tijd dat ik hier weg ben geweest en voor andere clubs heb gespeeld. Dat hoop ik op het veld te kunnen laten zien.”

'Temporiseren met passes in voorwaartse richting'

Aanstaand technisch directeur Patrick Busby is blij om een nieuwe Volendammer aan de selectie toe te voegen. “Alex is een speler die het spel kan temporiseren, hij heeft een goed spelinzicht. Dat koppelt hij aan passen op juiste snelheid en in voorwaartse richting. Met zijn manier van spelen kunnen we gevarieerd opbouwen van achteruit. Alex kan in de as in twee linies spelen en met hem kunnen we ook makkelijk van speelwijze veranderen. Daarnaast is Alex een speler die perfect past in het streven om weer een elftal samen te stellen waar de mensen zich in herkennen.”

Tekst & foto's: FC Volendam