FC Volendam sluit bijzonder 2022 af met verlies tegen FC Utrecht

• zaterdag, 12 nov 2022

De allerlaatste wedstrijd van het kalenderjaar 2022 is voor FC Volendam geëindigd in een deceptie. FC Utrecht was met 0 – 4 te sterk voor de Volendammers. Door doelpunten van Taylor Booth, Bas Dost, Sander van de Streek en Hidde ter Avest kwam de eindstand van 0 – 4 op het scorebord.

FC Volendam opende de wedstrijd redelijk goed. Met kansen voor Gaetano Oristanio en Ibrahim El Kadiri werd het Utrechtse doel vroegtijdig onder vuur genomen. Toch was het FC Utrecht dat het openingsdoelpunt maakte. Daishawn Redan brak door via de rechterkant en bediende Bas Dost die de voeten van Filip Stankovic vond. De rebound was echter besteed aan Taylor Booth: 0 – 1 voor de bezoekers.

Rustige fase

Na het openingsdoelpunt van de Domstedelingen verliep de wedstrijd erg stroef. Beide teams hadden moeite om tot serieuze doelpogingen te komen en het spel werd geregeld onderbroken voor blessurebehandelingen. In het slot van de eerste helft dacht FC Volendam een penalty te krijgen. Arbiter Sander van der Eijk wees na een overtreding in eerste instantie naar de penaltystip, maar werd gecorrigeerd door zijn assistent langs de lijn.

In het slot van de eerste helft probeerde de selectie van Wim Jonk nog wat te forceren. Een corner kon worden ingekopt door Oristanio. Zijn inzet werd echter van de lijn gehaald door Luuk Brouwers.

Nauwkeurigheid ontbreekt

De eerste kans van de tweede helft was voor de Volendammers. Lequincio Zeefuik onderschepte de bal op de Utrechtste helft en stak de bal op El Kadiri. Zijn inzet werd net geblokkeerd door een Utrechts been.

Genadeklap

Met nog een kwartier te gaan verdubbelde de bezoekers de voorsprong. Na lang samenspel rond het Volendamse zestienmetergebied werd een voorzet gegeven op Dost. De spits kopte de bal via de lat achter Stankovic en zette de bezoekers op een comfortabele voorsprong. Met een kwartier te gaan leek de schade niet te repareren voor de Volendammers.

Enkele minuten na de treffer van FC Utrecht kreeg Oristanio dé kans om wat terug te doen. De middenvelder werd bediend met een slijtende steekpass. Zijn inzet werd echter gekeerd door Vasilios Barkas.

In de 84e minuut maakte Sander van de Streek een einde aan alle Volendamse illusies. De middenvelder werd gevonden door Othman Boussaid en tekende voor het derde doelpunt van FC Utrecht. In de blessuretijd maakte Can Bozdogan ook nog de vierde Utrechtse treffer. De allerlaatste wedstrijd van een bijzonder jaar eindigde in een 0 – 4 nederlaag voor De Wijdbroeken.

Qatar-onderbreking

De eerstvolgende wedstrijd van FC Volendam staat gepland op zondag 8 januari. Om 14.30 uur wordt in Leeuwarden afgetrapt voor de uitwedstrijd tegen Cambuur. Vanwege het WK-voetbal in Qatar wordt er de komende twee maanden geen Eredivisie-voetbal gespeeld.

Scoreverloop

14’ Taylor Booth 0 – 1
74’ Bas Dost 0 – 2
84’ Sander van de Streek 0 – 3
90’ Hidde ter Avest 0 – 4

FC Volendam: Filip Stankovic; Brian Plat (64’ Benaissa Benamar), Damon Mirani, Xavier Mbuyamba, Derry John Murkin; Oskar Buur (46’ Walid Ould-Chikh), Carel Eiting, Gaetano Oristanio; Bilal Ould-Chikh, Lequincio Zeefuik (64’ Henk Veerman) en Ibrahim El Kadiri.

FC Utrecht: Vasilios Barkas; Sean Klaiber (90’ Hidde ter Avest), Mike van der Hoorn, Modibo Sagnan, Mark van der Maarel; Jens Toornsta (90’ Can Bozdogan), Luuk Brouwers, Taylor Booth (56’ Othmane Boussaid), Sander van de Streek (90’ Naoki Maeda); Daishawn Redan (64’ Amin Younes) en Bas Dost.

Tekst: Bram van Lint
Foto’s: Fred Rotgans