FC Volendam speelt gelijk tegen Alanyaspor na vurige start

• dinsdag, 01 aug 2023

FC Volendam heeft het midweekse oefenduel tegen het Turkse Alanyaspor met 1 - 1 gelijk gespeeld. De start van het duel was vurig te noemen, met twee goals in het eerste half uur en een aantal felle duels en opstootjes. De Volendammers zochten in de tweede helft naar de overwinning, maar wisten die niet meer te vinden.

FC Volendam voetbalde al snel de eerste kans bij elkaar op de prachtige grasmat van Alkmaarsche Boys. Robert Mühren kreeg de kans na een heerlijke lange bal van Derry John Murkin. De spits maaide echter oog in oog met de keeper over de bal heen en zag zo de kans op een doelpunt in rook opgaan. De Volendammer wist zich snel te revancheren voor deze misser. Na iets meer dan tien minuten voetballen kopte hij bij de eerste paal een hoekschop van Calvin Twigt binnen. Mühren bleek de meest dreigende speler van FC Volendam. Al snel na zijn treffer werd de spits opnieuw weggestuurd, omspeelde de Turkse doelman, maar moest nu toezien hoe zijn schot van de lijn werd gekeerd. Wat in de openingsfase ook opviel was de felheid in de duels. Zo ontstonden er meerdere opstootjes en irritaties na verschillende overtredingen, met als resultaat dat na twintig minuten de scheidsrechter besloot de twee trainers toe te spreken op het gedrag van de spelers. Op deze manier werd de boel ietwat gesust.

Grote kansen

Na deze irritaties werd er gelukkig weer meer gevoetbald. Opvallend was een schot van Murkin, die de bal net buiten het strafschopgebied in één keer op de pantoffel nam. De inzet vloog een meter naast het doel. Na een half uur voetballen was het opnieuw Mühren die voor gevaar zorgde. Uit een vrije trap van Twigt kopte de aanvaller op de paal. Ook Imran Nazih kreeg een enorme kans. De jonge middenvelder kreeg de bal in de voeten geschoven van Alanyaspor-doelman Taskiran, maar schoot vervolgens tegen de voeten aan van diezelfde keeper.

Direct na deze mogelijkheden kreeg Alanyaspor een - op het oog ietwat goedkope - penalty. Deze werd benut door Efecan Karaca. Na 35 minuten veranderde de bezetting op het veld. Acht nieuwe namen kwamen binnen de lijnen bij FC Volendam. Zij wisten voor de rust niet meer tot kansen te komen, waardoor de kleedkamers op werden gezocht met een 1 - 1 tussenstand.

Weinig mogelijkheden

In de tweede helft gingen de oranjehemden weer op zoek naar de voorsprong. Milan de Haan kreeg als eerste de mogelijkheid. De jongeling probeerde een afvallende bal in de hoek te schieten, maar zag zijn poging via een verdedigend been naast rollen. Daarna was het invaller Lequincio Zeefuik die een voorzet van Ibrahim El Kadiri net niet binnen kon tikken. Veel grote kansen zagen we lange tijd daarna niet. Ook Alanyaspor kon niet tot mogelijkheden komen. Een kwartier voor tijd was het Vernon Addo die een poging lanceerde. Zijn inzet vloog een meter naast het doel.

In de slotfase voerde FC Volendam de druk nog even flink op. Buiten een mogelijkheid voor Flip Klomp - zijn inzet ging over - waren er geen grote kansen meer te noteren. Zodoende was de eindstand in Alkmaar 1 - 1.

Laatste oefenduel

FC Volendam sluit de oefencampagne zaterdag af met een oefenduel in Almelo tegen Heracles. De aftrap in Erve Asito is om 14:30 uur. Tickets voor het uitvak zijn te koop in de online ticketshop. Tickets zijn te koop tot vrijdagavond 23:59 uur.

Scoreverloop

11' Robert Mühren 1 - 0
33' Efecan Karaca 1 - 1 (Penalty)

Opstelling FC Volendam: Barry Lauwers; Déron Payne (36' Jay Koorndijk), Brian Plat (36' Benaissa Benamar), Xavier Mbuyamba (36' Billy van Duijl), Derry John Murkin (36' Vernon Addo); Damon Mirani, Calvin Twigt (36' Flip Klomp), Imran Nazih (36' Ezechiel Fiemawhle); Darius Johnson (36' Milan de Haan), Robert Mühren (46' Lequincio Zeefuik), Bilal Ould-Chikh (36' Ibrahim El Kadiri).

Opstelling Alanyaspor: Ertugrul Taskiran; Eduardo Bauermann, Fidan Aliti, Yusuf Özdemir, Yunus Bahadir; Nicolas Janvier, Richard Candido Coelho, Efecan Karaca; Carlos Eduardo, Anderson Silva, Joao Novais.

Tekst: Rick Sinnige
Foto's: Fred Rotgans