FC Volendam stapt met eigen kok over op plantaardige voeding

  • zaterdag, 20 feb 2021
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

Op verschillende vlakken is FC Volendam in ontwikkeling. Zo ook op het gebied van fysieke begeleiding en voeding. Naast de realisatie van de gym en de medische begeleiding, slaat de club ook op het gebied van voeding een professionaliseringsslag. Het stapt over op ‘plant-based’-voeding, die wordt bereid met de meest verse producten. Hiervoor werkt FC Volendam samen met een team van ervaren koks.

Om deze transitie te maken, zocht FC Volendam de samenwerking met het Monnickendamse Strandvier. Het koksteam verzorgt een scala aan gezonde lunches, die dagelijks vers worden bereid in de keuken van de Runderkamp Lounge.

"Een prachtige stap in de professionalisering van FC Volendam", zegt Freek de Boer, hoofd performance FC Volendam. "Wij proberen de randvoorwaarden zo ideaal mogelijk te maken, zodat we voor de selectie van FC Volendam de beste omgeving creëren om te presteren. Het voedingselement was sinds de komst van Team Jonk al naar een hoger plan getild, maar met deze stap halen we het beste in de spelers naar boven."