FC Volendam treft in Fortuna opnieuw concurrent om veilige plaatsen

  • vrijdag, 30 sep 2022
  • Leestijd: 4 minuten
  • Bron: FC Volendam

Na de interlandbreak start komend weekend het volgende blok wedstrijden in de Eredivisie. FC Volendam start die serie met een uitduel tegen Fortuna Sittard, dat net als de oranjehemden strijden voor een plaatsje in de veilige zone. Zondag om 12:15 uur wordt er afgetrapt in Zuid-Limburg. FC Volendam betaalt voor de Volendamse fans het kaartje voor deze wedstrijd. Vrijdag 30 september om 23:59 uur sluit de kaartverkoop.

Fortuna Sittard kent een rommelige start van het seizoen. De Limburgers hebben op dit moment vier punten en staan daarmee op de zestiende plaats, één plekje onder FC Volendam. De eerste vijf wedstrijden gingen allemaal verloren voor de club uit Sittard. In de laatste twee duels voor de interlandperiode werden de punten gepakt. Uit bij N.E.C. Nijmegen werd met 1 - 1 gelijk gespeeld. Thuis tegen Excelsior werd in de slotfase de eerste zege veiliggesteld: 1 - 0. Na drie wedstrijden werd trainer Sjors Ultee al ontslagen door de leiding van Fortuna Sittard. Inmiddels staat de Spanjaard Julio Velazquez aan het roer.

Spelers om op te letten

Een speler om op te letten bij Fortuna Sittard is uiteraard de 37-jarige Burak Yilmaz. De Turkse doelpuntenmaker speelt sinds deze zomer in het groen-geel en vond al vier keer het net. Landgenoot Oguzhan Özyakup kwam onlangs ook naar Limburg en is iemand om op te letten op het middenveld. Naast deze twee spelers maakt ook doelman Ivor Pandur een goede indruk onder de lat bij Fortuna Sittard. Mats Seuntjens is door zijn rode kaart in het duel met Excelsior geschorst voor de wedstrijd van zondag.

Onderlinge duels

FC Volendam speelde in het verleden 52 keer tegen Fortuna Sittard. Er werd 24 keer gewonnen, tien keer gelijk gespeeld en achttien keer verloren. 24 van die duels werden in de Eredivisie gespeeld en 28 wedstrijden waren in de Eerste Divisie. De laatste ontmoeting met Fortuna Sittard werd, in het Kras Stadion, met 2 - 0 gewonnen. Luis Pedro en Gijs Smal maakten de doelpunten. De laatste zege in het Fortuna Sittard Stadion dateert van 24 augustus 2015, toen er 0 - 6 werd gewonnen. Joeri Schroyen maakte toen twee eigen doelpunten, Kees Kwakman scoorde twee keer en de andere treffers werden gemaakt door Jack Tuijp en Daniel van Son. Het laatste treffen in de Eredivisie was op 3 december 1997. Toen werd er in Sittard met 3 - 0 verloren.

Laatste vijf edities

02-02-2018 | FC Volendam – Fortuna Sittard: 2 - 0
Luis Pedro & Gijs Smal

15-09-2017 | Fortuna Sittard – FC Volendam: 1 – 0

05-05-2017 | Fortuna Sittard – FC Volendam: 3 – 0

02-12-2016 | FC Volendam – Fortuna Sittard: 3 – 0
Kees Kwakman, Kevin van Kippersluis & Bert Steltenpool

05-02-2016 | FC Volendam – Fortuna Sittard: 1 – 0
Kevin van Kippersluis

Scoor je tickets!

Kaarten voor het uitduel tegen Fortuna Sittard zijn tot en met vrijdag 30 september 23:59 uur beschikbaar in de online ticketshop. Zoals eerder vermeld betaalt FC Volendam het ticket voor dit duel. Je kaartje is dus gratis; je betaalt alleen de kosten voor vervoer. Het duel is ook te volgen via het Twitter-verslag, via onze story op Instagram of via ESPN 2. Er wordt zondagochtend om 12:15 uur gefloten voor het begin van de eerste helft.

Foto's: Fred Rotgans / Pro Shots
Tekst: Rick Sinnige