FC Volendam treft ‘tegenstander van de ommekeer’

  • maandag, 10 feb 2020
  • Leestijd: 4 minuten
  • Bron: FC Volendam

Jong AZ kan misschien wel als de ‘tegenstander van de ommekeer’ gezien worden. De reeks van inmiddels dertien ongeslagen wedstrijden werd eind oktober gestart met de 3-2 overwinning op de Alkmaarse beloften. Aan de mannen van Wim Jonk de taak om de reeks uit te breiden naar het voor Jonk geliefde aantal van veertien. De aftrap op het AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer is maandagavond om 20.00 uur.

Afgelopen vrijdag konden de Volendammers vanaf de eigen bank veel ploegen in de Keuken Kampioen Divisie aan het werk zien. Zo zagen zij bijvoorbeeld koploper Cambuur met 2-1 winnen en achtervolger Go Ahead Eagles met 3-1 de volle buit pakken. Een overwinning op Jong AZ is zeer welkom om de promotieplaats, die het na de 2-1 overwinning op Helmond Sport van vorige week bemachtigde, vast te houden.

Pendelen

Dat zal echter nog een uitdaging worden aangezien de Alkmaarse beloften thuis bijna altijd scoren. Alleen NEC wist de formatie van trainer Koen Stam en Michel Vonk van het scoren af te houden. Momenteel bezet de ploeg de veertiende plek in de Keuken Kampioen Divisie. De gevaarlijkste man aan de kant van Jong AZ is Zakaria Aboukhlal. De aanvaller scoorde dit seizoen al negen keer. Of de buitenspeler speelt is altijd de vraag, aangezien hij, maar bijvoorbeeld ook spits Ferdy Druijf, veelal pendelt tussen het beloftenteam en de hoofdmacht. Hoewel het duel van AZ 1 tegen Feyenoord zondag werd afgelast, spelen de Alkmaarders komende woensdag alweer tegen NAC Breda voor de KNVB Beker.

Met doelman Beau Reus en Justin Baas heeft Jong AZ twee spelers in dienst met een verleden in de opleiding van FC Volendam. Ook Het Nieuwe Oranje bevat Alkmaars bloed met het verleden van Nick Doodeman, Joey Roggeveen en Jelle Duin (gehuurd) bij AZ.

Eind oktober ontving FC Volendam de Alkmaarse beloften aan de Dijk. Het werd een zenuwslopend duel waarin de oranjehemden met 3-2 aan het langste eind trokken. Linksback Gijs Smal tekende een kwartier voor tijd voor de winnende treffer. Ook Duin en Jari Vlak waren trefzeker.

Het is overigens pas de derde keer dat Jong AZ FC Volendam ontvangt. Vorig jaar maart eindigde de ontmoeting in een 1-1 gelijkspel. Robin Schouten schoot FC Volendam met een heerlijke knal op voorsprong, maar Duin tekende een kwartier voor tijd voor de gelijkmaker. Bij de eerste confrontatie, gespeeld in het AFAS Stadion, won de oranjeformatie door treffers van Joey Veerman & Rodney Antwi met 2-0.

Laatste twee ontmoetingen

04-03-19 | Jong AZ - FC Volendam 1-1
Robin Schouten

27-11-17 | Jong AZ - FC Volendam 0-2
Joey Veerman & Rodney Antwi

Scheidsrechter

De wedstrijd staat onder leiding van de 25-jarige Alex Bos. Langs de lijn wordt hij geassisteerd door de heren Janssen en Ozinga.

Twitter

De wedstrijd is weer via ons Twitter-account @fcvolendam te volgen, de story op Instagram en te beluisteren via het radioprogramma van NH Sport. De hashtag van deze wedstrijd is #jazvol.

Historie

Wil je weten hoe de wedstrijden tussen Jong AZ en FC Volendam de afgelopen seizoenen zijn geëindigd? Kijk dan hier!