FC Volendam treft trefzeker, maar ook veelvuldig vissend Excelsior

  • woensdag, 20 nov 2019
  • Leestijd: 5 minuten
  • Bron: FC Volendam

Na de 2-1 zege in Oss wacht er opnieuw een uitwedstrijd voor FC Volendam. De formatie van Wim Jonk wordt vrijdag in Rotterdam verwacht voor de confrontatie met Excelsior. De aftrap in het Van Donge & De Roo Stadion is om 20.00 uur.

Met vier overwinningen achter elkaar op zak vervolgt FC Volendam de jacht op de tweede periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie. Immers zijn de Volendammers na de overwinning van afgelopen vrijdag op TOP Oss de medekoploper van de perioderanglijst, samen met NEC. Die ploeg is volgende week vrijdag de tegenstander. Komende vrijdag is dat Excelsior, dat tot nog toe een wisselvalig seizoen kent. Na vijftien wedstrijden heeft de ploeg onder leiding van trainer Ricardo Moniz 25 punten verzameld. Dat is één puntje meer dan FC Volendam.

Het 3-3 gelijkspel uit bij FC Den Bosch is misschien wel karakteriserend voor Excelsior dit seizoen. De wedstrijden van de Rotterdamse ploeg staan garant voor doelpunten. Excelsior wist deze jaargang al 31 keer het vijandige net te vinden en is daarmee, na Jong Ajax en SC Cambuur, de trefzekerste ploeg van de Keuken Kampioen Divisie. Echter moest doelman Alessandro Damen ook al 29 keer de bal uit het net vissen. Alleen FC Eindhoven (30), Helmond Sport (31) en FC Dordrecht (38) kregen er meer tegen. De grote man aan de kant van de thuisclub is Rai Vloet. De aanvallende middenvelder wist dit seizoen al zeven keer te scoren.

De laatste ontmoeting tussen beide clubs dateert van vijf jaar geleden. De Rotterdamse club speelde de afgelopen jaren namelijk in de Eredivisie. Ondanks een treffer van goaltjesdief Robert Mühren verloren de Volendammers met 2-1.

Excelsior ontving FC Volendam al veertien keer eerder. Negen keer werd er verloren en slechts driemaal nam de Oranje-formatie drie punten mee terug naar Noord-Holland. Voor de grootste overwinning van Volendam op Excelsior hoeven we niet ver terug. Zes jaar geleden waren De Palingboeren met 3-1 te sterk voor de roodzwarten. Ludcinio Marengo, Levi Schwiebbe en Michiel Kramer tekenden voor de Volendamse treffers.

De grootste nederlaag voor FC Volendam dateert van 28 augustus 1999. De Deense middenvelder Patrick Mtiliga had het die avond op z’n heupen en had met zijn hattrick een groot aandeel in de 4-0 overwinning van de Rotterdammers. Laten we hopen dat vrijdagavond de aanvallers van Het Nieuwe Oranje het net zo op hun heupen hebben. Hup FC Volendam!

Laatste vijf ontmoetingen

28-03-14 | Excelsior - FC Volendam: 2-1
Robert Mühren

19-04-13 | Excelsior - FC Volendam: 1-3
Ludcinio Marengo, Levi Schwiebbe en Michiel Kramer

08-02-10 | Excelsior - FC Volendam: 4-1
Norichio Nieveld (Eigen Doelpunt Excelsior)

21-10-05 | Excelsior - FC Volendam: 3-1
Jack Tuijp

11-04-05 | Excelsior - FC Volendam: 1-2
Jeroen Ketting, Sandro Calabro

Scheidsrechters
De wedstrijd staat onder leiding van de 44-jarige Pol van Boekel. Langs de lijn wordt hij geassisteerd door de heren van Kampen en Westhof. De aftrap in het Van Donge & De Roo Stadion is om 20.00 uur.

Twitter
De wedstrijd is weer via ons Twitter-account @fcvolendam te volgen, de story op Instagram, het schakelprogramma op FOX Sports 1 en te beluisteren via het radioprogramma van NH Sport. De hashtag van deze wedstrijd is #excvol.

Historie
Wil je weten hoe de wedstrijden tussen SC Excelsior en FC Volendam de afgelopen seizoenen zijn geëindigd? Kijk dan hier!

Tekst: Dennis van Putten.