FC Volendam trekt Hongaarse keeperstrainer aan

  • woensdag, 01 jun 2016
  • Leestijd: 1 minuut
  • Bron: FC Volendam

Bela Szenasi zal aankomend seizoen de nieuwe keeperstrainer zijn van FC Volendam. De Hongaar tekent een contract voor één seizoen met daarin een optie voor een tweede seizoen. Bela zal de opvolger zijn van Edwin Zoetebier. Op dit moment is de 31-jarige keeperstrainer werkzaam voor Topklasser AFC Amsterdam en volgt hij bij de KNVB de opleiding van UEFA Goalkeeper Coach Pro (en vereiste vanuit de KNVB).

Bela heeft in Hongarije in de Jeugdopleiding gevoetbald bij FC Videoton en heeft daarna als prof nog een seizoen bij FC Videoton in de eerste selectie gespeeld in het seizoen 2003-2004. Het seizoen 2004-2005 heeft hij gespeeld bij Felcsut SE en in het seizoen 2010-2011 heeft hij zijn actieve spelers carrière bij AFC Amsterdam afgesloten.

Bela zal eindverantwoordelijk zijn voor de selectie keepers van FC Volendam. Bij de jeugd zal hij een sturende en beleidsbepalende rol krijgen zowel op als naast het veld. FC Volendam is nog in gesprek met een extra keeperstrainer voor de jeugd ter ondersteuning van Bela.