FC Volendam verliest geflatteerd in Zwolle

  • donderdag, 01 sep 2016
  • Leestijd: 3 minuten
  • Bron: FC Volendam

PEC Zwolle - FC Volendam 2-0

De wedstrijd die gespeeld werd omdat er een vrij weekend is vanwege interlands, was een mooie test voor de selectie van FC Volendam. Diverse spelers kregen de kans om zich te laten zien. De eerste kans was een schietkans van Rafik el Hamdi na mooie aanval over de rechterkant. Een goede ingestudeerde corner van Zwolle leverde een schietkans op, maar wordt geblokt door een verdediger. In de veertiende minuut veroverde Rafik el Hamdi hoog op het speelveld de bal en schoot direct, de bal komt via de onderkant van de lat tegen de keeper zijn rug en gaat hij over de achterlijn.

PEC Zwolle kwam op 1-0 in de zeventiende minuut. Een diepe bal aan de linkerkant van Zwolle bereikte Achahbar, waar FC Volendam niet adequaat ingreep. PEC Zwolle had nog een enorm schot op de kruising. En na een diepe bal kwam er weer een enorme kans, maar Hobie redde in de 1 op 1-situatie. Ook FC Volendam liet zich gelden en na een goede diepe bal van Joey Veerman. Daniel van Son ging langs zijn man, maar de voorzet bereikt net Kevin van Kippersluis niet.

Tweede helft
Deze startte met een mooie aanval van links naar rechts met uiteindelijk een schietkans voor Ties Evers waar de Zwolse keeper redde. FC Volendam maakte het spel, na een afgeslagen voorzet van Ties Evers verraste Kees Kwakman bijna de keeper van Zwolle met een afstandsschot. Wederom na een goede individuele actie van Gyliano van Velzen die tot twee keer aan toe zijn tegenstander zijn hielen laat zien. Maar Daniël van Son wist de prima voorzet niet tot een goal te promoveren en de stand gelijk te trekken.

Na een actie van Gyliano komt de bal bij Jordy Hilterman. Die kapt de bal achter zijn standbeen en speelt zichzelf zo vrij voor een schietkans. Helaas net naast de goal. Na een snelle omschakeling na balverlies schiet Achahbar door de laatste lijn. Zijn voorzet bereikt bij de tweede paal Jochem van de Putten. De enorme kopkans wordt goed gepareerd door Hobie Verhulst. Het is een tweede helft waarin Volendam veelal het initiatief had met wederom een goede Gyliano v. Velzen creëren we genoeg kansen. Maar zoals vaker geldt, het gaat om de goals en bij een van de spaarzame tegenaanvallen scoort Pec Zwolle de 2-0 via Jochem van de Putten.

Een nuttige pot en een geflatteerde uitslag. Het rendement van PEC Zwolle was veel hoger terwijl ze veel moeite hadden met de speelwijze van FC Volendam.

Opstelling FC Volendam: Hobie Verhulst, Henny Schilder, Raoul Esseboom (Ties Evers), Paul Kok, Jermao Lo Fo Sang (Kees Kwakman),Rafik el Hamdi, Joey Veerman (Erik Schouten), Daniël van Son (Rodney Smorenberg), Jack Tuijp (Gyliano van Velzen), Gerry Vlak, Kevin van Kippersluis