FC Volendam verspeelt de winst tegen FC Dordrecht

• maandag, 14 feb 2011
  • Leestijd: 5 minuten

FC Volendam kreeg in Dordrecht weer een kans om de achterstand op FC Zwolle te verkleinen. Een mooie opdracht, temeer daar komende vrijdag ook nog Zwolle naar Volendam komt. In de eerste tien minuten leek het er ook duidelijk op, dat FC Volendam het goede spel, dat de tweede helft in Emmen getoond was, voortzette. Maar toen FC Dordrecht een beetje begreep hoe Volendam zich voelde en waar het gevaar vandaan kwam, werden de bakens verzet. Een kwartier lang golfde het spel op en neer, met goede kansen aan beide kanten. Er was echt sprake van eerstedivisievoetbal. Onvoorspelbaar en vol fouten met grote gevolgen. Na een vrije trap van Van der Sloot was de mooiste kans meteen aan de overkant voor Volendam. Dat twee minuten later de score wel geopend werd, leek logisch. Ook nu was het een razendsnelle omschakeling. Geraldo Hoogvliets stuurde Dominique van Dijk diep weg. Hij zag dat Melvin Platje was meegekomen, waardoor er een riante mogelijkheid op 1-0 was. De topscorer van FC Volendam liet zien, dat zoiets aan hem wel besteed was. Toch kon FC Volendam niet gerust zijn op een goede afloop. FC Dordrecht kreeg een drietal vrije trappen, maar Theo Zwarthoed was uitstekend op zijn post. Aan de andere kant had Dominique van Dijk de act met Melvin Platje kunnen herhalen, maar zocht naar eigen succes. De 0-1 was een goede beloning voor Volendams dadendrang, maar gaf nog geen garantie op de drie punten in de tweede helft. De mouwen moesten nog flink worden opgestroopt.

Maar drie minuten na rust was het al mis. Geraldo Hoogvliets werd gedold, de voorzet leek gemist te worden, maar Van der Sloot kon bij de tweede paal alsnog vrij inschieten. FC Volendam kon weer van voor af aan beginnen, wetend dat nu FC Dordrecht naar de eigen fanatieke aanhang speelde. Amper een minuut later was het weer Hoogvliets, die de bal niet goed wegwerkte. Nu toog invaller Kalisse er tussenuit en liet ook Theo Zwarthoed kansloos (2-1). FC Volendam was geslagen. Er lukte vrijwel niets meer. FC Dordrecht ging al opportunistischer spelen, iets waar FC Volendam altijd veel moeite mee heeft. Halverwege de tweede helft leverde een flipperkast na een corner aan Jack Tuijp een ideale kans op, maar hij schoot maar half en kon de bal gekeerd worden. Gert Kruys wisselde Laszlo Zsidai, Arsenio Halfhuid en Geraldo Hoogvliets, maar dat pakte verkeerd uit, want in de 70e minuut werd het zelfs 3-1 door Hulst. Een afgang, terwijl de winst echt niet denkbeeldig was geweest. De felheid en fysieke inzet van FC Dordrecht leverde overduidelijk meer op dan het hogeschoolvoetbal dat FC Volendam steeds spelen wil. Tien minuten voor tijd werd het zelfs 4-1 door een kopbal van Lopes, die de zee aan ruimte gaarne benutte. In de Volendamploeg lukte helemaal niets meer. Er waren gerust nog kansjes, maar het geloof in eigen kunnen was totaal verloren gegaan. Een super slechte generale voor de topper van vrijdag.