FC Volendam versterkt zich met Deron Payne

  • woensdag, 18 mei 2022
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

Deron Payne (19) mag zich vanaf komend seizoen speler van FC Volendam noemen. De offensief ingestelde rechtsback is afkomstig van Koninklijke HFC, waarmee hij dit seizoen uitkomt in de Jack's League. Payne tekent tot de zomer van 2025 en zal in eerste instantie aanhaken bij Jong FC Volendam. 

Payne keert hiermee terug bij een betaaldvoetbalorganisatie, na zijn eerdere verblijf in de jeugdopleiding van AZ. De geboren Hoofddorper doorliep van 2013 tot 2017 de opleiding in Alkmaar. Naast AZ en HFC speelde Payne ook voor SV Hoofddorp, VVC en Zeeburgia. 

"Alles aan doen om dit waar te maken"

"Ik ben erg enthousiast om de stap naar FC Volendam te maken", begint de jonge Payne. "De club heeft veel vertrouwen in mijn toekomst uitgesproken. Ik ga er alles aan doen om dit waar te maken."

"Een atleet die de vleugel kan bestrijken"

Technisch directeur Jasper van Leeuwen is verheugd met het vastleggen van het talent. "Deron is dit seizoen doorgebroken bij Koninklijke HFC en is een jongen die er voor ons écht uitsprong in de tweede divisie, vooral als je praat over potentie. Wij zien in Deron een moderne vleugelverdediger: hij is een atleet die de hele vleugel kan bestrijken, zijn mannetje staat in duels en daarnaast nog goed kan voetballen met een bepaalde rust aan de bal. Dat profiel is interessant en ook belangrijk in onze speelwijze."

"Uiteraard moet Deron nog werken aan diverse onderdelen van zijn spel, en er zit lichamelijk ook nog genoeg rek in voordat we kunnen zeggen dat hij zijn volledige atletische potentieel heeft benut. Die tijd is er gelukkig nu, en we zijn hoopvol dat Deron erg van onze ontwikkelingsomgeving gaat profiteren. Van daaruit gaat hij zelf bepalen hoe snel het gaat en welke volgende stappen hij wanneer kan zetten."