FC Volendam versterkt zich met Joey Roggeveen

  • maandag, 30 sep 2019
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

Joey Roggeveen speelt de komende seizoenen voor FC Volendam. De éénentwintigjarige doelman doorliep de jeugdopleidingen van Ajax en AZ, en maakte het afgelopen seizoen deel uit van de selectie van Jong AZ. Roggeveen tekent tot 2021 bij Het Nieuwe Oranje. Als gevolg van de overschrijvingsreglementen van de KNVB is de sluitpost pas speelgerechtigd vanaf januari 2020.

“Volendam is voor mij een mooie stap voor mijn ontwikkeling”, stelt Roggeveen. “Het was een keus die nog aantrekkelijker is door de aanwezigheid van deze technische staf. De visie en speelwijze passen goed bij mij en de trainingen bevallen prima. Ik moet nog even geduld hebben en ik kijk er naar uit om mijn eerste minuten te maken in het Kras Stadion.”

Technisch directeur Jasper van Leeuwen over de versterking: "Zoals bekend waren wij al enige tijd op zoek naar een extra keeper. Joey heeft een uitstekende indruk gemaakt in de afgelopen weken waarin hij meetrainde. Hij is een talentvolle doelman met goede atletische voorwaarden en uitstekende reflexen en hij durft ook te voetballen. Daarom zijn we blij dat we Joey kunnen toevoegen aan de selectie, vanaf januari kan hij echt de strijd aan gaan voor een plek onder de lat.”