FC Volendam versterkt zich met spelmaker Safouane Karim

  • maandag, 08 jan 2024
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

FC Volendam en sc Heerenveen hebben een overeenstemming bereikt betreft de overgang van jeugdspeler Safouane Karim (19). De buitenspeler, die tevens op het middenveld uit de voeten kan, sluit in eerste instantie aan bij de beloftenploeg van de Volendammers. 

Karim is gedurende periode op de proef geweest bij FC Volendam en heeft de technische staf overtuigd van zijn kwaliteiten. De multifunctionele aanvaller begon zijn voetbalcarrière bij amateurvereniging DWS, die hij in 2018 verruilde voor de jeugdopleiding van FC Utrecht. Na vijf jaar in de Domstad te hebben ontwikkeld, ging Karim tijdens de zomer van 2022 voor een avontuur in Heerenveen. Na een korte periode van 1,5 jaar bij de Friese club, sluit Karim nu aan bij Jong FC Volendam. 

'Ontzettend veel zin in'

De 19-jarige aanvaller staat de popelen om te beginnen bij FC Volendam. 'Ik heb er ontzettend veel zin in. Ik doe niets liever dan voetballen en door de plannen die FC Volendam met mij heeft word ik alleen maar enthousiaster', citeert Karim. 'Ik ben een technische speler die graag zijn teamgenoten in scoringspositie brengt en zo nu en dan zelf ook een goaltje meepikt. Hopelijk is dat het succes voor de terugkeer op het hoogste niveau!'

Tekst en foto's: Stefan van Nierop