FC Volendam wacht tegen Vitesse eerste echte test

  • vrijdag, 24 jul 2020
  • Leestijd: 3 minuten
  • Bron: FC Volendam

Na de ruime zege op de amateurs van VV Woudia (0-6) wacht het elftal van trainer Wim Jonk de eerste echte test. Vitesse reist namelijk komende zondag af naar Westwoud. De Arnhemmers eindigden voor de corona-onderbreking op de zevende plaats in de Eredivisie. Een echte uitdaging dus voor Het Nieuwe Oranje! Het duel start om 14.30 uur en is live te zien op het Youtube-kanaal van FC Volendam.

Bij Vitesse is het nodige gewijzigd binnen de technische staf. Thomas Letsch is de nieuwe hoofdtrainer en Johannes Spors werd aangesteld als technisch directeur. Vitesse haalde begin deze week op één dag liefst drie spelers binnen. Lois Openda, Jacob Rasmussen en Maximillian Wittek maken mogelijk tegen FC Volendam hun eerste minuten voor de Arnhemmers.

FC Volendam speelde al dertig keer eerder tegen Vitesse. Van de dertig partijen wisten de Volendammers zes keer te winnen. De laatste driepunter dateert uit het seizoen 2008-2009, toen Jack Tuijp in het thuisduel de enige en dus winnende treffer maakte. Het laatste duel werd in 2018 gespeeld, weliswaar in vriendschappelijk verband. Oefenduels tussen Volendam en Vitesse zijn vaak doelpuntrijk. Tijdens een oefenwedstrijd in 2011 eindigde de wedstrijd in 6-6. Onder andere Michiel Kramer was trefzeker die middag in Hoorn.

Laatste vijf ontmoetingen

06-11-2018 | Vitesse – FC Volendam: 4-2
Teije Ten Den 2x
Oefenduel

09-06-2012 | Vitesse – FC Volendam: 4-1
Michiel Kramer
Oefenduel

02-09-2011| FC Volendam – Vitesse: 6-6
Rok Roj, Michiel Kramer 3x, Jack Tuijp, Roy Bakkenes
Oefenduel

08-03-2009 | FC Volendam – Vitesse: 1-0
Jack Tuijp
Eredivisie

27-11-2008 | Vitesse – FC Volendam: 3-1
Melvin Platje
Eredivisie

Livestream

Supporters hoeven niks van het duel met Vitesse te missen. Via het YouTube-kanaal van FC Volendam kan men de wedstrijd gratis live bekijken. Edward Dekker becommentarieert het treffen. De wedstrijd is daarnaast te volgen via ons Twitter-kanaal en de Story op Instagram te volgen zijn.