FC Volendam weet muur van Helmond Sport niet te slechten

  • vrijdag, 04 mrt 2011
  • Leestijd: 4 minuten
  • Bron: FC Volendam

Door Cor Westerveld

FC Volendam begon met fris voetbal aan het duel tegen Helmond Sport en dat resulteerde al snel in de eerste kans. Kees Pier Tol gaf een voorzet op Ricky Kruys maar die zag zijn kopbal gepakt door oud-Volendam doelman Robert van Westerop. Beide ploegen moesten in het eerste kwartier al een wissel toepassen. Bij Helmond Sport ging Ibad Muhamadu door zijn enkel. Hij werd verdienstelijk vervangen door Etienne Esajas. Bij een luchtgevecht kwam Maikel van der Werff in botsing met Jeffrey Altheer.Beide spelers gingen gestrekt naar de grond. Van der Werff werd met een brancard van het veld gedragen. Hij werd vervangen door Nick Tol.

{foto1}

Een vloeiende combinatie van het driemanschap Melvin Platje, Ricky Kruys en Kees Pier Tol stelde laatstgenoemde in staat om uit te halen op het doel van Helmond Sport, maar Tol had zijn vizier niet op scherp staan. Aan de andere kant kreeg Phillip Haastrup een goede kans, maar hij schoot de bal over het doel.

Balverlies
Balverlies van Marijn Sterk aan Guus Joppen vormde de inleiding van het enige doelpunt in deze wedstrijd. Joppen trok de bal voor en Mark Veldmate maakte het karwei af, 0-1. Dat was na een half uur spelen. Een afstandschot van zeker dertig meter van Arsenio Halfhuid wist Robert van Westerop tot hoekschop te verwerken. Aan de andere kant wist Theo Zwarthoed op het nippertje een inzet van Daniel Guijo Velasco over de lat te tikken. Toen Arsenio Halfhuid de bal verspeelde aan Mark Veldmate, leek die voor 0-2 te gaan zorgen. Hij schoot de bal echter voorlangs het lege doel.

{foto2}

Tandje bij
Na de hervatting kwam FC Volendam goed weg toen Robbie Haemhoudts de bal uit een voorzet van Veldmate over het doel van Zwarthoed schoot. Nadat Halfhuid was vervangen door Jack Tuyp begon FC Volendam meer op de aanval te spelen. Ricky Kruys, samen met Henny Schilder en good old Olaf Linderbergh de betere spelers aan Volendamse kant, probeerde het met afstandsschoten. Bij een daarvan wist doelman Robert van Westerop de bal nog net tot hoekschop te verwerken. Echte grote kansen kreeg FC Volendam niet. Nadat Kees Pier Tol het veld had geruimd voor Michiel Kramer, zette FC Volendam aanvallend nog een tandje bij. Uit een voorzet van Marijn Sterk kopte Platje de bal in handen van Robbert van Westerop. Jack Tuyp leek op weg naar de gelijkmaker maar hij kreeg de bal niet lekker op zijn pantoffel. Theo Zwarthoed ging vlak voor tijd nog mee naar voren toen Volendam een hoekschop mocht nemen. Zwarthoed kopte de bal uit de corner weliswaar in, maar Van Westerop stond op de goede plek. FC Volendam bleef tot het laatste fluitsignaal loeren op de gelijkmaker, maar die kwam niet, tot vreugde uiteraard van de meegereisde Helmond Sport fans.

{foto3}

Foto's: Fred Rotgans


link naar digitaal museum