FC Volendam werkt aan conditie

  • maandag, 03 jan 2011
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

Belek-dag 2 in teken van conditie
Al om zeven uur klonk de wake-upcall voor de spelers. In tegenstelling tot de zeer pessimistische Turkse weersverwachting, waarin een bak met regen voorspeld was, kwam de ochtendzon stralend tevoorschijn. De spelers hadden er dan ook echt zin in. Vooral toen snel bleek, dat het geen bosloop maar een verfrissende strandloop zou worden, waren de spieren al snel warm gelopen. Tijdens de ochtendtraining was het meer dan twee uur afzien, deels zonder maar vooral heel veel met de bal. In de middag werd er een stevige partij voetbal opgediend ter afsluiting van een zeer intensieve serie oefeningen. Volgens sportmasseur Henk Veerman was dit de juiste opmaat tot een diepe nachtrust. “Deze jongens hebben geen nun nodig vannacht”, oordeelde hij.
Opvallend was de gretigheid waarmee de ploeg aan het werk was. Gert Kruys had er al een aantal keren op aangedrongen dat van alle spelers een profhouding verwacht werd. “Het is jullie vak, maak het waar!”Voor een aantal spelers, dat voor het eerst mee was, klonk dit uitdagend in de oren. Een lust voor het oog was te zien hoe Mark de Loor groeide in de wedstrijd. Timide gestart speelde hij al snel alsof het dagelijkse kost was. Lars Veldwijk had in de spits de ondankbare taak zich te afficheren tegenover zeer ervaren Volendamverdedigers. Maar ook hij toonde al rap, dat de uitnodiging van de technische staf om deze week deel te nemen, niet zomaar gedaan was. Een echte nieuweling was Marvin Hasselbaink. Het typische voetballichaam zette de toon. Hij liet zien dat het neerleggen van een diepe pass op de stropdas ook een eigenschap van jonge spelers kan zijn.
Voor Olaf Lindebergh en Laszlo Zsidai was een apart programma gemaakt, omdat bij beiden niet alle spieren braaf meewerkten aan elke opdracht. De competitie is nog lang. Een trainingsweek als deze dient vele doelen. Een ervan werd in het programma van Laszlo Zsidai en Olaf Lindenbergh getoond.