FC Volendam wil het nieuwe jaar tegen MVV goed aftrappen

  • woensdag, 30 dec 2020
  • Leestijd: 3 minuten
  • Bron: FC Volendam

Wim Jonk en zijn mannen trappen het nieuwe jaar af in het eigen Kras Stadion. MVV maakt de reis vanuit Maastricht om het op te nemen tegen de Palingboeren. De aftrap is zondagavond om 20:00. De wedstrijd is live te volgen via ESPN.

De ploeg van trainer Darije Kalezić staat op de zeventiende plaats met dertien punten. De laatste wedstrijd voor de winterstop wonnen de Limburgers van FC Dordrecht. In eigen huis werd het 3-1 voor de Maastrichtenaren. De laatste doelpuntenmaker van die wedstrijd is een oude bekende, namelijk oud-spits Jelle Duin. Het was tevens zijn laatste duel voor MVV, want inmiddels is Duin teruggekeerd bij zijn oorspronkelijke werkgever AZ.

Gevaarlijkste man

Joeri Schroijen is de gevaarlijkste man bij MVV. De linksbuiten was dit seizoen al goed voor zeven doelpunten. Koen Kostons zal ook in de gaten gehouden moeten worden. De aanvallende middenvelder was viermaal de aangever bij Maastrichtse doelpunten.

FC Volendam en MVV speelden 78 keer tegen elkaar. De balans over die wedstrijden is vrijwel gelijk. 28 keer wonnen de Volendammers, 23 keer werd het gelijk en 27 keer trokken de Limburgers aan het langste eind. In thuisduels zijn de Volendammers vier wedstrijden ongeslagen tegen MVV. Die reeks leverde drie overwinningen en één remise op. De grootste overwinning werd geboekt in het seizoen 1993-1994, toen FC Volendam in de Eredivisie met 5-0 won van de Limburgers.

De laatst gespeelde wedstrijd ging om het periodekampioenschap. FC Volendam won destijds met 4-1. Na een 0-1 achterstand trokken de mannen van Jonk de stand snel gelijk via Noah Fadiga. In de tweede helft liepen de Wijdbroeken verder uit door doelpunten van Martijn Kaars, Boy Deul en Francesco Antonucci. Na het fluitsignaal kon het feest losbarsten in het Kras Stadion.

Laatste vijf wedstrijden

13-12-2019 | FC Volendam - MVV Maastricht: 4 - 1
Noah Fadiga, Martijn Kaars, Boy Deul en Francesco Antonucci

29-03-2019 | MVV Maastricht - FC Volendam: 1 - 1
Marco Tol

09-11-2018 | FC Volendam - MVV Maastricht: 3 - 2
Boy Deul (2x) en Darryl Baly

12-03-2018 | FC Volendam - MVV Maastricht: 2 - 2
Enzo Stroo en Nick Doodeman

29-10-2017 | MVV Maastricht - FC Volendam: 2 - 1
Nick Doodeman

Twitter & Insta Story

De wedstrijd FC Volendam - MVV Maastricht wordt live uitgezonden op ESPN en is daarnaast te volgen via het Twitter-account @FCVolendam, de story op Instagram en het radioprogramma van NH Sport. De hashtag van deze wedstrijd is #volmvv. De aftrap is zondagavond om 20:00 uur.

Tekst: Maarten Schuijl