FC Volendam wil op herhaling in Leeuwarden

  • woensdag, 06 jan 2021
  • Leestijd: 3 minuten
  • Bron: FC Volendam

Na het teleurstellende 0-1 verlies tegen MVV hebben de mannen van Wim Jonk vrijdagavond een nieuwe uitdager in koploper Cambuur. De wedstrijd wordt gespeeld in Leeuwarden en de aftrap is om 21.00. De wedstrijd is live te volgen via ESPN 2.

Daar waar FC Volendam de afgelopen twee wedstrijden geen goed resultaat boekte, blijft tegenstander Cambuur zijn wedstrijden winnen en heeft het een promotieplaats stevig in handen. Het elftal van trainer Henk de Jong staat drie punten los van naaste belager Almere City en heeft elf punten voorsprong op nummer drie NAC Breda. Cambuur verloor voor het laatst op 7 november van Jong Ajax en won daarna al zijn acht wedstrijden. Het verloor alleen in de beker van Go Ahead Eagles: 1-2.

Bij Cambuur is oude bekende Robert Muhren de gevaarlijkste man. De topschutter scoorde in de afgelopen wedstrijd tegen FC Eindhoven (2-5 winst) een hattrick en bracht daarmee zijn seizoen totaal al op achttien doelpunten. Sowieso zijn de Leeuwarders met 58 doelpunten goed op schot. Op die ranglijst volgt FC Volendam met 43 treffers. Ook Erik Scouten, Sonny Stevens en Jamie Jacobs hebben een verleden bij FC Volendam.

Winst in laatste duels

FC Volendam kan hoop putten uit de laatste confrontaties met Cambuur. Vorig seizoen zegevierde het met 1-2 in Leeuwarden. Na een snelle 1-0 voorsprong via Francesco Antonucci, deelden de Volendammers in de tweede helft de genadeklap uit. Derry John Murkin bracht de marge op twee voor de Wijdbroeken, waarna de Friezen nog iets terug deden via Jamie Jacobs, maar die wisten het gat met de Volendamse equipe niet meer te dichten. Ook tijdens de voorbereiding op het lopende seizoen werd er gewonnen van Cambuur. De wedstrijd in Friesland eindigde destijds in 0-4 door treffers van Ibrahim El Kadiri, Martijn Kaars, Nick Doodeman en Mike Eerdhuijzen.

FC Volendam en Cambuur speelden 36 keer tegen elkaar. De balans over die wedstrijden is licht in het voordeel van de Friezen. Twaalf keer wonnen de Volendammers, acht keer werd het gelijk en zestien keer trokken de Leeuwarders aan het langste eind.

Laatste vijf wedstrijden

10-01-2020 | SC Cambuur - FC Volendam: 1 - 2
Francesco Antonucci en Derry John Murkin

27-09-2019 | FC Volendam - SC Cambuur: 0 - 4

22-03-2019 | FC Volendam - SC Cambuur: 0 - 1

17-11-2018 | SC Cambuur - FC Volendam: 1 - 1
Nick Doodeman

30-03-2018 | SC Cambuur - FC Volendam: 2 - 2
Anthony Berenstein en Rodney Antwi

Twitter & Insta Story

SC Cambuur - FC Volendam wordt live uitgezonden op ESPN 2 en is daarnaast te volgen via het Twitter-account @FCVolendam, de story op Instagram en het radioprogramma van NH Sport. De hashtag van deze wedstrijd is #camvol. De aftrap is vrijdagavond om 21:00 uur.

Tekst: Maarten Schuijl