FC Volendam zegt contracten op en licht opties

  • dinsdag, 31 mrt 2020
  • Leestijd: 3 minuten
  • Bron: FC Volendam

Volgens de richtlijnen van de CAO heeft FC Volendam van een aantal spelers het aflopende contract formeel opgezegd. Het Nieuwe Oranje is met een aantal voetballers in gesprek om te komen tot een langer verblijf, terwijl er ook een aantal opties in contracten is gelicht.

De aflopende contracten van Nick Runderkamp, Youssef Blel, Taye Lee, Kevin van Gasteren en Stan Zoetebier worden niet verlengd. Gerry Vlak vertrekt bij de club, nadat hij eerder dit voetbaljaar al een overeenkomst met IJsselmeervogels bereikte voor het komende seizoen.

'Situatie Michaelis niet makkelijk'

Ook het contract van Mitchel Michaelis wordt op dit moment niet verlengd. Technisch directeur Jasper van Leeuwen licht toe. “De situatie van Mitchel is niet makkelijk. Hij is een prima keeper, die natuurlijk wel veel pech heeft gehad met blessures. Eenmaal hersteld sloot hij aan op de rijdende trein, met Nordin Bakker en Joey Roggeveen als geduchte concurrenten. Wij vergelijken die race om de plek onder de lat steeds met de Tour de France: slechts één iemand kan de gele trui dragen. Die heeft een voorsprong, maar Parijs is nog ver en het is aan de anderen om zich zodanig te ontwikkelen dat ze die trui verdienen zodra het nodig is of de trainer andere keuzes maakt.”

Helemaal definitief hoeft het afscheid van Michaelis nog niet te zijn. “In het geval van Mitchel gaat het niet om zijn kwaliteiten, maar veel meer om zijn perspectief. Op zijn leeftijd zou het niet goed zijn om nog een jaar op de bank te zitten. Daarom is het beter dat hij nu ook om zich heen kan kijken naar andere uitdagingen. Misschien kunnen we later in de zomer de situatie nog eens bekijken, dat is niet uitgesloten. Maar voor nu is dit het meest eerlijke verhaal naar Mitchel toe.”

Opties Tol en Beers gelicht

De opties in de contracten van Marco Tol en Jim Beers zijn gelicht, waardoor de producten uit de eigen jeugd ook volgend seizoen in het Kras Stadion te bewonderen zijn. FC Volendam is verder in gesprek met een aantal spelers over contractverlenging. “Met Boy Deul en Roy Tol zijn we in de afrondende fase over een nieuw contract”, zegt Van Leeuwen. “Ook Gijs Smal heeft een aanbieding gehad, maar ik verwacht daar pas aan het eind van het seizoen definitieve duidelijkheid over.”

‘Vreemde tijd’

“Het is een vreemde tijd nu in het voetbal, dus ook om dit soort gesprekken te voeren”, refereert Van Leeuwen aan de coronasituatie. “Veel is onduidelijk en onzeker, dat maakt het veel lastiger om nu al het plaatje voor volgend seizoen in te vullen. Maar je hebt ook te maken met de richtlijnen van de CAO. Dat betekent dat we vóór 1 april duidelijkheid verschaffen over contracten die aflopen. Spelers verdienen die duidelijkheid ook, zodat ze voldoende tijd hebben om verder te kunnen kijken. Voor alle vertrekkers geldt dat FC Volendam ze wil danken voor hun inzet de afgelopen jaren en veel succes toewenst met de voortzetting van hun carrière”.