FC Volendam zet FC Dordrecht opzij

• zondag, 21 jul 2013
  • Leestijd: 3 minuten

In een nuttige toernooiwedstrijd heeft FC Volendam met 4-0 gewonnen van een FC Dordrecht-selectie. Omdat FC Dordrecht zaterdag tegen Feyenoord speelde, nam een jonge selectie van de Dordtenaren deel aan het Haventoernooi van Telstar. Dat gaf de technische staf van Volendam de gelegenheid een mix van spelers op te stellen. Behalve het ontbreken van Raymond Fafiani en Tom Overtoom werd nu ook gespeeld zonder Nick Coster en Ludcinio Marengo. Te verwachten was, dat FC Volendam de bovenliggende partij zou zijn. De ploeg nam het initiatief, ondanks de enorme hitte. Met name Damien Menzo liet zich gelden. Dat leverde na tien minuten een voorsprong op. De keeper was te laat om Menzo af te stoppen, wat hem geel en Volendam een strafschop opleverde. Robert Mühren scoorde beheerst 1-0. In de slotfase van de eerste helft, waarin Volendam het spel mocht maken, liep FC Volendam in amper twee minuten uit naar 3-0. Eerst schoot Robert Mühren een voorzet van Damien Menzo in een merkwaardige curve binnen, waarna Brandley Kuwas een uitstekend opgezette aanval van Soufiane Laghmouchi en Robert Mühren knap afrondde. In de slotminuut counterde FC Dordrecht razendsnel uit. Roy Pistoor onderbrak de aanval ten koste van een rode kaart. Daarover ontstond op de bank van Volendam een meningsverschil met scheidsrechter Koekoek. De overtreding op Damien Menzo was met geel afgedaan, terwijl Pistoor wel rood kreeg. De woordentwist liep zo hoog op, dat Hans de Koning na rust op de tribune moest plaatsnemen.

FC Volendam speelde na de lange pauze met tien man, maar voor korte tijd. Soufiane Laghmouchi had het veld geruimd voor doelman Theo Timmermans. Al in de 51e minuut stond ook FC Dordrecht met tien man. Ook nu was Damien Menzo het slachtoffer, stevig aangepakt door Nelson Fortes. Lange tijd gebeurde er weinig, mede ten gevolge van het wisselen van spelers. Na precies een kwartier leek FC Volendam te moeten vissen, toen Timmermans onder een corner doorging. De enorme kopkans was echter aan Touré niet besteed. In de laatste twintig minuten liet FC Volendam naast Oscar Wilffert ook Henk Veerman, Erik Veerman, Nick Coster en Stefan Plat in het veld komen. Dat gaf weer wat tempo aan het kijkspel. Eerst knalde Henk Veerman hard tegen de paal, maar even later was hij de aangever van Robert Mühren die voor 4—0 zorgde. Door dat resultaat is FC Volendam tweede geworden op het Haventoernooi.

Dinsdag gaat FC Volendam naar Loenen (Veluwe) om het om 18.00 uur op te nemen tegen Elazigspor.

Foto's: Pieter Hoogeveen