Forse nederlaag Jong Volendam

• woensdag, 03 mrt 2010
  • Leestijd: 2 minuten

Ook Jong Volendam maakt een dramatisch seizoen door. Ieder jaar speelt Volendam vaak tot het einde mee voor de bovenste plaats, met als eindresultaat in ieder geval een plaats bij de eerste drie. Dit jaar staat Volendam in het rechterrijtje.

Ook gisteren tegen Jong Veendam delfde Volendam het onderspit. Veendam kwam met een sterk elftal met 5 A-selectiespelers (waarbij de ex-Volendam-spelers Michiel Hemmen en Luciano Dompig). De opening was voor Veendam. In de negende minuut kon Gerson Klok vrij op rechts doorkomen. Zijn voorzet kon door Michiel Hemmen ongehinderd bij de tweede paal binnengelopen worden. Hierna kon Volendam het initiatief naar zich toe trekken. Dit leidde tot een goede mogelijkheid voor Murat Onal die vergat zijn medespelers aan te spelen. Even later bereikte Nick Tol met een steekpass Roy Bakkenes. Doelman Ter Wielen stopte de inzet fraai.

In minuut 45 viel de beslissing. Michiel Hemmen ging alleen op doelman Marco van Duin (ex-Haarlem) af, speelde de bal iets te ver voor zich uit, doelman Van Duin ging gestrekt naar de bal, Hemmen liet zich vallen en werd beloond: strafschop en rood voor van Duin. Zowel doelman Duin als Michiel Hemmen zelf verklaarden in de rust dat Hemmen niet aangeraakt werd door de Volendam doelman: onterecht rood en strafschop dus.

Na rust met 10 man en 2-0 achter was de opdracht de schade te beperken. Volendam kwam nog dichtbij de 2-1 via een schot op de paal van Kappel.

Even later werd het 3-0 na goed doorzetten van Mitch Apau (ex- Ajax A2) en even later kwam Hemmen na een voorzet slim voor de Volendam verdediger waardoor hij bij de eerste paal kon binnentikken.

Doelverdediger Mitchel Vincken voorkwam verder onheil door een aantal goede ingrepen. Kortom: een seizoen waarbij alles fout gaat wat fout kan gaan. Gelukkig is dat niet ieder jaar zo, een overwinning kan de stemming zo maar weer doen omslaan.