Fraaie FC Volendam hardcups maken debuut bij PEC Zwolle-thuis

  • donderdag, 30 nov 2023
  • Leestijd: 3 minuten
  • Bron: FC Volendam

FC Volendam stapt met ingang van de thuiswedstrijd van FC Volendam tegen PEC Zwolle op zaterdag 2 december over op duurzame, re-usable hardcups. Daarmee voorziet FC Volendam in de nieuwe wetgeving van de overheid, die voorschrijft dat plastic wegwerpbekers vanaf 1 januari 2024 in de ban worden gedaan bij evenementen, waaronder voetbalwedstrijden. FC Volendam gaat werken met drie formaten, elk voorzien van een fraai FC Volendam-design.

Om de afvalstapel tijdens wedstrijddagen terug te dringen en het gebruik van plastic te reduceren, worden alle drankjes vanaf heden geserveerd in een herbruikbare hardcup. Deze fraai ontworpen bekers zijn er vanaf de komende wedstrijd in twee verschillende formaten, namelijk de halve liters en de kleine drankbekers. Later in het seizoen worden ook de FC Volendam koffiebekers geïntroduceerd.

Hoe werkt het?

Indien je een drankje besteld bij een van de cateringpunten in het Kras Stadion, betaal je de eerste keer €2,00 per hardcup extra. Bij een eventuele volgende bestelling lever je jouw beker(s) in en ontvang je jouw bestelling in een nieuwe, schone beker. Indien je jouw laatste drankje op hebt, heb je drie mogelijkheden:

  • Optie 1: Je levert de hardcup bij een van de caterpuntenpunten in voor een FC Volendam token. Bij een volgend bezoek lever je deze token in bij jouw bestelling en betaal je géén statiegeld. De FC Volendam token is dus € 2,- waard.

  • Optie 2: Je levert de hardcup in bij een van de caterpuntenpunten en kiest ervoor om met het statiegeld de jeugdopleiding te steunen.

  • Optie 3: Je neemt de unieke FC Volendam hardcup mee naar huis. Deze mag je houden, of meenemen naar een volgend bezoek. Lever je deze beker in bij jouw bestelling, dan betaal je geen statiegeld en ontvang je jouw drankje in een schone beker.

FC Volendam werkt er naartoe dat supporters ervoor kunnen kiezen statiegeld terug te vragen. De verwachting is dat het vanaf de eerste wedstrijden in 2024 mogelijk is om statiegeld terug te boeken op de bankrekening.

Orange Circle: Duurzame hardcups

Via het duurzaamheidsplatform Orange Circle faciliteert FC Volendam verschillende initiatieven die een duurzame leefomgeving bevorderen. Een van de initiatieven die FC Volendam inmiddels een aantal seizoenen onderneemt is het scheiden van plastic wegwerpbekers, waarin tot voorheen drank werd geserveerd. Met de introductie van de hardcups wordt, in samenwerking met Kras Recycling en DutchCups, hierin een nieuwe stap gezet. De nieuwe hardcups zijn gemaakt van strategische grondstoffen en maken deel uit van een zogenoemde ‘closed loop’. Via deze closed loop worden de bekers aan het einde van de levensduur, 1 op 1 recycled en verwerkt tot nieuwe hardcups. De bekers worden na afloop van elke wedstrijd gereinigd en voldoen op die manier aan alle hygiënische voorwaarden.

Tekst & foto's: FC Volendam