Frans Adelaar niet zonder slag of stoot weg

  • zondag, 17 mei 2009
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

Afgelopen woensdag werd het bestuur van FC Volendam in kennis gesteld van de belangstelling van Sparta voor Frans Adelaar. Het antwoord was, dat hij een doorlopend contract had. FC Volendam was blij met het aanblijven van Adelaar, omdat de speelstijl en het elftal dat hij had neergezet heel Nederland had laten genieten van aanvallend en mooi voetval. De toekomst in de Jupiler League werd daarom met vertrouwen tegemoet gezien.  Voor Sparta was dat geen reden om met Adelaar aan tafel te gaan zitten. Het aanbod dat hem gedaan werd plus de kans om op eredivisieniveau te kunnen blijven werken, waren zo aantrekkelijk, dat de Utrechter overstag ging. FC Volendam heeft Sparta duidelijk gemaakt, dat de overgang slechts gepaard kon gaan met een afkoopsom. Ook hierover werd onderhandeld. De eis van FC Volendam werd door Sparta ingewilligd. 

Nu er een vacature bij FC Volendam is ontstaan, zal het bestuur van FC Volendam de komende week een profiel maken van de nieuwe trainer en de eerste contacten leggen. Duidelijk is, dat de lat die FC Volendam legt, hoog ligt. Spelen in de eredivisie vraagt om een vervolg. De trainer die FC Volendam zal aantrekken, krijgt een selectiegroep die op elkaar ingespeeld is en eredivisie-ervaring heeft.  De nieuwe trainer profiteert van FC Volendam, zoals de afgelopen jaren is gebleken. Na hun werk bij FC Volendam hebben zij allen een flinke stap vooruit kunnen zetten, als ze dat wilden. Daarnaaast wordt er aan gewerkt om de spelers met een aflopend contract toch aan zich te binden. Er zijn goede voorstellen gedaan, die de komende weken worden uitgewerkt.
Het bestuur is op dit moment op drie fronten bezig. Niet alleen is er de zoektocht naar een zeer geschikte nieuwe, gemotiveerde trainer en het opnieuw vastleggen van de ijzersterke selectie, ook is er al veel werk verzet om een nieuwe naam op het shirt te kunnen zetten. De voortekenen laten zien, dat er flink schot in de zaak zit. Er is maar een korte zomerpauze, waarin dit zijn beslag moet krijgen.
De seizoenkaarthouders ontvangen deze week een prachtige aanbieding voor het verlengen van hun seizoenkaart. Als ook de tribunes straks weer zo goed als vol zitten, gaat FC Volendam een spannend seizoen tegemoet met heel veel doelpunten!

Author: Cor Tol