Frans Hoek te gast in LOVE Voetbal Extra

  • woensdag, 03 aug 2016
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

Aanstaande woensdag om 18.00 uur is Frans Hoek te gast bij Jack Muhren en Bert van der Poppe in hun radioprogramma LOVE Voetbal Extra.

Frans Hoek (59) begon als klein Fransie in Hoorn bij Always Forward en debuteerde als 17-jarige jongen in het seizoen 1974-1975 in de hoofdmacht van FC Volendam. Hij viel meteen al op door zijn uitstekende keepers kwaliteiten, zijn goeie reflexen en zijn traptechniek. Hoek maakte als trainers o.a. Joep Steur, Arie Stehouwer, Joop Brand, Leo Steegman, Jan Mak, Henk Ellens, Dick Maurer en Fritz Korbach mee bij FC Volendam en verliet FC Volendam in het seizoen 1984-1985.

Na zijn carrière bij Volendam ging Frans Hoek niet zonder succes aan de slag als keeperstrainer bij Ajax, FC Barcelona, Bayern München, het Poolse en Nederlandse Nationale team en recent bij Manchester United en pakte bij deze clubs vele prijzen. Hoek trainde keepers als Edwin van der Sar, Stanley Menzo, Victor Valdes en Pepe Reina.

Tegenwoordig geeft Frans Hoek cursussen en lezingen over het keepersvak en treed hij veel op als gast docent voor o.a. de FIFA en de UEFA en vele andere organisaties. Daarnaast heeft Frans Hoek vele boeken uitgebracht over het keepersvak, bezit hij een sportshop in Zwaag (bij Hoorn) en is hij getrouwd met de Volendamse Marie en zij hebben twee dochters: Kathy en Anne-Marie.

LOVE Sport Extra is nu ook te vinden op Facebook! Hier kunt u terecht voor het laatste nieuws omtrent het programma, foto’s van onze bijzondere gasten.