Gala 2010 in alle opzichten gedenkwaardig

  • maandag, 22 nov 2010
  • Leestijd: 3 minuten
  • Bron: FC Volendam

Zaterdagavond 20 november werd in het Jozef-theater in Volendam het negende FC Volendam Gala georganiseerd. De Jozef was speciaal voor deze gelegenheid op een prachtige manier versierd. De bijna tweehonderd gasten kwamen ogen en oren tekort en genoten van een avond vol spektakel. Aan het einde van de avond werd een recordopbrengst van € 35.375,- gemeld. Dit bedrag komt geheel ten goede aan de jeugdopleiding van FC Volendam.

{foto1}

De avond werd om 18:00 uur geopend door spreekstalmeesters Alfred de Jong en Klaas Schilder. Dick Plat (oud-BZN) speelde tussen de optredens door op de piano. Het voorgerecht werd opgediend: een boeket van gerookte paling en wilde zalm met Hollandse garnalen, eiersalade en bieslookcrème. Volendammer Simon Stein maakte als eerste artiest zijn opwachting en liet de zaal genieten met prachtige nummers. De FC Volendammer van het jaar werd bekend gemaakt: Cor Tol kwam deze eer meer dan verdiend toe (zie elders op deze site). Na deze onderscheiding kwam Carola Smit op het podium en bracht de zaal in vervoering. Vervolgens was het de beurt aan Sebastiaan Mol, Harmen Veerman en Kelly Veerman. Martin Hurkens (de zingende bakker, de winnaar van Hollands Got Talent) zong een viertal liedjes en liet met zijn indrukwekkende stem zien dat hij de terechte winnaar was van de talentenshow.

{foto9}

Het tussengerecht werd opgediend: een gepocheerd kabeljauwhaasje met een saus van Pernod-Ricard en gestoofde oergroenten. Vervolgens kregen de gasten een spektakel van jewelste te zien: Magic Unlimited. De illusionisten Oscar, Renzo en Mara Kazán brachten een show vol met indrukwekkende trucs en lieten de aanwezigen in verbazing achter.

De 1200 loten waren inmiddels allemaal uitverkocht. Na het hoofdgerecht (Tournedos met akkerchampignons en Armagnacsaus en aardappelquiche) werd de loterij gehouden met liefst 30 werkelijk fantastische prijzen. De hoofdprijs, een week wintersport naar Oostenrijk (beschikbaar gesteld door Hansel Salades) werd gewonnen door Albert van der Luyt van De Vereenigde Effecten Compagnie.

{foto3}

Het dessert werd opgediend: een Amaretto-parfait en tiramisu met een saus van chocolade en hazelnoten. Het klapstuk van alle door sponsors beschikbaar gestelde prijzen werd geveild: een door de Rabobank Wielerploeg beschikbaar gestelde racefiets van Robert Gesink. De fiets had een prachtige opbrengst van € 5400,-. Henk Kras was de hoogste bieder in de zaal. Hij schonk de fiets meteen aan het Vincentius comité. Dit comité zet zich in voor het behoud en onderhoud van de Vincentiuskerk in Volendam.

Piet Veerman zorgde eerst solo en later met zijn kleindochter Melanie en Sebastiaan Mol voor een schitterend vervolg van de avond. Aan Harmen en Kelly Veerman was de eer gegund om de avond in stijl af te sluiten. Het FC Volendam Gala 2010 was een aaneenschakeling van hoogtepunten, kippenvelmomenten en momenten van verwondering! De fantastische bloemstukken waren gesponsord door: Chrysantenkwekerij Leen Middelburg, Maasdijk (Westland)

{foto2}

{foto5}

{foto6}

{foto7}

{foto8}

{foto4}

Foto's: Fred Rotgans