‘Geen enkel moment spel van maandag kunnen evenaren’

  • vrijdag, 06 mei 2016
  • Leestijd: 3 minuten
  • Bron: FC Volendam

Door: Sonny Sier

Op de uitschakeling van FC Volendam in de play-offs om promotie tegen MVV was niks op af te dingen. Zowel de winnende trainer Ron Elsen, als Robert Molenaar konden zich erin vinden dat de Limburgers zicht houden op een ticket naar de eredivisie. Vooral voor Molenaar is dat een hard gelach, aangezien hij overtuigd was dat zijn mannen zich wilden revancheren voor de eerdere nederlagen in de competitie. “Maar over het geheel genomen zijn wij de mindere geweest.”

Buitenspelers in de tas
Molenaar putte vertrouwen uit de goede tweede helft die Volendam maandag in Maastricht speelde. Wel moest het vrijdag aantreden zonder sterkhouder Kees Kwakman. “Hetgeen dat maandag heel goed ging, hebben wij vandaag geen enkel moment kunnen evenaren. We kwamen niet eens in de buurt. Onze buitenspelers zaten in de tas bij de backs van MVV. Daarnaast was er te weinig diepgang doordat wij in balbezit te slordig speelden. Desondanks wil ik het niet wijten aan het feit dat Kees er niet was. Hij is uiteraard een belangrijke speler, maar we doen het met de selectie die op dat moment beschikbaar is.”

Opportunistisch
MVV profiteerde van het uiterst teleurstellende optreden van de Volendammers met een goal van Jordi Croux na ruim twintig minuten. Toen duidelijk was dat de thuisploeg voetballend geen vuist kon maken, gooide Molenaar het na rust over een andere boeg. Maar ook het opportunisme leverde nauwelijks gevaarlijke momenten op voor het MVV-doel. “Ik hoopte daarmee snel een doelpunt te forceren. En later met het inbrengen van Gijs Luirink probeerden wij het opportunistische verhaal verder op te pakken. Maar uiteindelijk hebben wij onvoldoende vuist kunnen maken. We kwamen simpelweg kwaliteit tekort. Kijk naar het middenveld van MVV, met Pieter Nys, Stef Peeters en Ricardo Ippel. Daar zou ik de eredivisie mee aandurven.” Croux schoot MVV een kwartier voor de tijd de Limburgers op 0-2, waarmee de zege zo goed als veilig was. Van Kippersluis vulde in de slotminuut de statistieken aan met de 1-2.

Positieve terugblik
Molenaar kijkt uiteindelijk met een positieve blik terug op het seizoen. ,,Vergeleken met vorig jaar hebben we met het vertrek van een aantal spelers veel doelpunten moeten inleveren. Volendam is een club waar spelers kansen krijgen. Het is positief dat er heel wat jongens hun debuut hebben kunnen maken. Het is zaak dat zij zich nu blijven ontwikkelen. Daar koop je nu uiteindelijk niks voor, maar het is wel een pijler waar Volendam voor staat. Het nieuwe seizoen begint vandaag.”