Gert Kruys: “Deze ploeg moet nog stappen maken”

  • zaterdag, 21 aug 2010
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

Door Cor Westerveld

Met een 2-2 gelijkspel in Maastricht tegen MVV en een zwaarbevochten 1-0 overwinning op het heus niet zwakke FC Dordrecht is FC Volendam aan de competitie begonnen. Gert Kruys is er niet ontevreden mee. Tegen MVV toonde zijn ploeg na een 2-0 achterstand bij rust veerkracht. “Zo zie ik FC Volendam graag spelen”, zei hij na afloop doelend op de tweede helft tegen MVV.

Gert Kruys waakt over zijn spelers. De jonge Roy Bakkenes viel goed in tegen MVV en speelde in de eerste helft ook verdienstelijk tegen FC Dordrecht. Na een overtreding in het begin van de tweede helft werd hij opgelapt door verzorger André Dooijeweerd en even later gewisseld. Niet omdat hij geblesseerd was. “Ik zag dat het meer en meer een fysiek gevecht werd tegen FC Dordrecht en dat was de reden dat ik Roy eruit haalde voor Michiel Kramer”, legt Kruys de tactische wissel uit.

Op de tribunes zien alle supporters meteen wie er rijp is voor een wissel. Gert Kruys is er echter de man niet naar om spelers individueel in het openbaar te bekritiseren. “De jongens hebben allemaal hard voor een goed resultaat gewerkt. FC Dordrecht is altijd een lastige tegenstander voor FC Volendam. Vorig seizoen werd het thuis 3-3 en uit verloor FC Volendam met 3-2 van FC Dordrecht. Dat leverde één punt op in twee duels en nu hebben we al drie punten uit één wedstrijd. We hebben een ploeg in opbouw die nog stappen moet maken. Het veldspel kan nog een stuk beter.” Met Barry Opdam er straks weer bij neemt de kwaliteit van het team toe. Kruys steekt niet onder stoelen of banken dat Opdam met zijn ervaring en kwaliteiten een waardevolle speler is voor het team. “Maar ook met het huidige team moeten we in staat zijn om beter te gaan voetballen.”