Update: Hekside naar Pé Mühren-tribune; vul formulier in

  • woensdag, 26 apr 2023
  • Leestijd: 7 minuten
  • Bron: FC Volendam

Na heel lang nadenken, wikken en wegen heeft FC Volendam, na overleg met de Hekside, KNVB en de veiligheidsdriehoek (bestaande uit gemeente, politie en FC Volendam) de beslissing moeten nemen om de Hekside te verplaatsen. De Hekside heeft een poll gehouden op Instagram waarbij de uitslag 50-50 was. Mede door deze uitslag hebben zwaarwegende argumenten de doorslag gegeven om te verhuizen, zoals nieuwe veiligheidseisen voor de belastbaarheid van tribunes, overcrowding en verplichte supportersscheiding vanuit de KNVB. Vanaf seizoen 2023/2024 neemt de Hekside plaats op de Pé Mühren-tribune, in eerste instantie in de vakken MC, MD en ME.

Update 26 april 2023

In de afgelopen periode heeft FC Volendam wederom verschillende gesprekken gevoerd met een afvaardiging van diverse supportersgroepen. FC Volendam steekt de hand in eigen boezem over de informatievoorziening richting seizoenkaarthouders op de Pé Mühren-tribune. Zij zijn onvoldoende in het proces betrokken geweest en dat betreurt FC Volendam. Op dinsdag 25 april hield FC Volendam een informatieavond om in gesprek te gaan met de supporters over de verhuizing. De avond bracht duidelijkheid en begrip bij het overgrote deel van de aanwezigen. Momenteel geldt het volgende:

  1. Alle supporters op de Hekside (vak JA, JB, JC (vanaf stoel 1 tot en met stoel 15), JG (vanaf stoel 16 tot en met 29) & JH) gaan automatisch over naar de Pé Mühren-tribune. Je hoeft hiervoor geen actie te ondernemen.

  2. Seizoenkaarthouders op de vakken JA, JB, JC (vanaf stoel 1 tot en met stoel 15), JG (vanaf stoel 16 tot en met 29) & JH hebben de mogelijkheid om via dit formulier aan te geven dat zij graag willen blijven zitten op de Jaap Jonk-tribune. FC Volendam reserveert hiervoor een beperkt aantal plekken. Bij een overschrijding van dit aantal wordt op basis van loting de indeling bepaald.

  3. Seizoenkaarthouders op de Pé Mühren-tribune en de overige vakken van de Jaap Jonk-tribune wordt nog steeds gevraagd om dit formulier in te vullen met hun voorkeur. Er wordt rekening gehouden met vriendengroepen en familie. Belangrijk is om dit aan te geven in het tekstvak en de namen van de volledige groep te noteren.

  4. Heb je reeds het formulier ingevuld? Dan hoef je geen actie te ondernemen, je antwoord blijft geldig. Het formulier is het enige geldige middel om jouw voorkeur door te geven. Mails hieromtrent worden niet meegenomen bij de herindeling. Heb je in de afgelopen periode hierover een mail gestuurd? Deze wordt als niet ontvangen beschouwd.

De deadline voor het invullen van dit formulier is verlengd naar uiterlijk zondag 30 april. De ingevulde formulieren geven FC Volendam een goede richting bij de herindeling. Na de deadline gaat de ticketingafdeling van FC Volendam aan de slag met de herindeling, dat het naar eigen inzicht en naar de wens van zoveel mogelijk supporters gaat invullen. Binnen afzienbare tijd communiceert FC Volendam over de indeling voor het seizoen 2023-2024 en de procedure voor verlening van de seizoenkaart.

Over de verplaatsing

De Hekside is nog steeds groeiende en daar zijn wij als club heel erg blij mee. De fanatieke supportersaanhang levert een mooie bijdrage aan de sfeer in het stadion en de prestaties op het veld. De groei neemt ook praktische uitdagingen met zich mee. De maximale capaciteit op de Jaap Jonk-tribune is allang bereikt, wat betekent dat we heel veel supporters hebben moeten teleurstellen. Tegelijkertijd kunnen nu niet alle supporters op de Jaap Jonk-tribune,  die niet bij de Hekside horen, op hun toegewezen stoel plaatsnemen. 

Sfeerverhogende maatregelen

Tegelijkertijd probeert FC Volendam de sfeer op de Pé Mühren-tribune te verhogen door enkele sfeerverhogen maatregelen door te voeren. Zo komen er twee extra verkooppunten, komt er een vaste plaats voor de DJ en komt er een upgrade van het geluid en licht. Verder is de club voornemens om in de toekomst de stoeltjes te vervangen. Ook het VAB Café blijft beschikbaar voor Hekside-supporters en fans op de Jaap Jonk-tribune.

Situatie seizoen 2023/2024

De beslissing om te verplaatsen heeft invloed op alle seizoenkaarthouders op zowel de Jaap Jonk-tribune als de Pé Mühren-tribune. Om iedereen zo goed mogelijk van dienst te zijn bij deze herschikking zijn wij voornemens het volgende te gaan doen.

  1. Je zit in vak JA, JB, JC (vanaf stoel 1 tot en met stoel 15), JG (vanaf stoel 16 tot en met 29) & JH op de Jaap Jonk-tribune. Wij verplaatsen je automatisch naar de Pé Mühren-tribune bij de Hekside. Bij het verlengen van je huidige seizoenkaart is je stoel al gekoppeld aan je nieuwe plaats. Je hoeft geen actie te ondernemen.

  2. Je zit op een ander vak op de Jaap Jonk-tribune maar wil graag mee verhuizen met de Hekside naar de Pé Mühren-tribune. Laat dan jouw keuze weten via dit formulier. Als je jouw huidige stoel wilt behouden op de Jaap Jonk-tribune hoef je geen actie te ondernemen. 

  3. Je zit in vak MC, MD, ME op de Pé Mühren-tribune. Deze vakken worden de nieuwe thuisbasis van de Hekside. In deze vakken gaan we alleen ongenummerde stoelen uitgeven. Dat betekent dat supporters in die vakken dus geen vaste plekken hebben. Als huidige seizoenkaarthouder op de Pé Mühren-tribune op de vakken MC, MD en ME heb je drie mogelijkheden: 1) Je kunt blijven zitten op je huidige stoel en bent er dus van bewust dat de Hekside ook in jouw vak komt te zitten. 2) Je kunt verplaatsen naar een ander vak op de Pé Mühren-tribune. 3) Je kiest voor een verplaatsing naar de Jaap Jonk-tribune of Jaap Bond-tribune. Laat dan jouw keuze weten via dit formulier. Je kunt in het formulier ook aangeven dat je wilt verhuizen samen met anderen. 

  4. Je zit op de Pé Mühren-tribune in de vakken MA, MB of MF. Dan heb je twee mogelijkheden: 1) Je behoudt je huidige stoel en bent ervan bewust dat er in de vakken naast jou supporters van de Hekside zitten. Ga je voor deze optie, dan hoef je geen actie te ondernemen. 2) Je verhuist naar de Jaap Jonk-tribune of Jaap Bond-tribune. Laat dan jouw keuze weten via dit formulier. Je kunt in het formulier ook aangeven dat je wilt verhuizen samen met anderen.

Wij beseffen dat deze beslissing voor sommige seizoenkaarthouders als onverwacht kan komen, met de eventuele bijbehorende financiele gevolgen. Echter gezien de nieuwe veiligheidseisen zijn wij genoodzaakt deze beslissing te nemen. Daarom vragen wij in het belang van de club om ieders begrip.