Henk Veerman keert terug en verlengt contract

  • vrijdag, 14 jun 2024
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

FC Volendam kan minimaal één jaar langer gebruik maken van de diensten van Henk Veerman (33). Na een uitstekend jaar bij ADO Den Haag keert Henk Veerman terug bij FC Volendam, dat tegelijk het contract met de aanvaller openbreekt. De Volendamse spits tekent een verbeterd contract en verlengt met één jaar tot 2026, met de optie voor nog één seizoen.

In 2022 keerde Veerman terug op het oude nest en droeg met 29 duels en vier treffers bij aan het lijfsbehoud van FC Volendam in de Eredivisie. Het afgelopen seizoen werd de Volendammer verhuurd aan ADO Den Haag, waar de spits met 23 treffers topscorer werd van de Keuken Kampioen Divisie. Veerman debuteerde op 26 mei 2013 in het competitieduel tegen Go Ahead voor de hoofdmacht. Hij droeg 80 keer het Volendamse oranje en scoorde 29 treffers. In winter van 2015 leverde zijn goede spel hem een transfer op naar sc Heerenveen. Daarna kwam hij uit voor FC St. Pauli, weer Heerenveen en FC Utrecht.

'Supertrots'

"Ik ben supertrots de aankomende seizoenen weer in het oranje te spelen en hoop dat we snel weer succesvol zullen zijn met FC Volendam", laat een tevreden Veerman weten.

'Volendamse voorhoede'

Aanstaand technisch directeur Patrick Busby ziet in Veerman een belangrijke spil in het aanstaande elftal. "Henk behoeft geen introductie. FC Volendam is ontzettend blij om Henk weer in de armen te sluiten. Als topscorer van de KKD maakt hij zijn rentree via de voordeur; dat typeert Henk. Ik kan alleen maar zeggen dat we heel erg blij en trots zijn dat we volgend seizoen een Volendamse voorhoede hebben met Henk Veerman en Robert Mühren."

Tekst & foto's: FC Volendam