HHC Hardenberg - FC Volendam 0-2

  • zaterdag, 24 jul 2010
  • Leestijd: 3 minuten
  • Bron: FC Volendam

In de aanloop naar de nieuwe competitie is FC Volendam een rondje door Nederland aan het maken om de juiste poppetjes op de juiste plekken te kunnen zetten. Deze zaterdag was er de ontmoeting met  Topklasser HHC Hardenberg, de club van Edwin Evers. Op weg naar de nieuwe topklassecompetitie had HHC zich danig versterkt met spelers uit het betaald voetbal. Niet alle spelers waren nog terug van vakantie. Bovendien was HHC pas een week vol aan het trainen. FC Volendam had vrijwel de hele selectie mee, die gretig aan deze klus wilde werken. Vanaf de aftrap nam Volendam het initiatief, al moest Theo Zwarthoed  al snel alles geven om de eerste HHC-aanval onschadelijk te maken. Trainer Gert Kruys had aan duidelijkheid niets te wensen overgelaten. Dit Volendam gaat spelen met de druk naar voren, tegen welke tegenstander ook. De lijnen die daartoe uitgezet zijn, waren ook nu weer goed zichtbaar. Er werden prachtige kansen gecreëerd, waarvan Jack Tuijp er voor rust (17e minuut) een wist te benutten.

{foto2}

Ook in de tweede helft was het Volendam, dat de toon zette. Het enige dat de ploeg zich zou moeten verwijten, is dat de score te lang laag bleef. Alleen invaller Roy Bakkenes, die afgelopen woensdag tegen RKAV Volendam ook al had laten zien tot uitstekende prestaties te kunnen komen, wist het doel te treffen. Het was zijn eerste doelpunt als selectie speler.

{foto4}

Hoe het team er bij de start van de competitie komt uit zien, zal een verrassing worden. De technische staf heeft de concurrentie binnen de ploeg bijzonder groot gemaakt. De spelers die deze zaterdag individuele trainin kregen en vanaf maandag weer bij de groep zitten, zullen de druk op de verschillende posities met liefde vergroten. 

Dinsdag 27 juli speelt FC Volendam om 19.00 uur in het Groningse Aduard tegen FC Groningen. De ploeg van Pieter Huistra verloor zaterdag met 1-2 van BV Veendam.


     
        Foto link     Bestel Afdrukken
     
     Foto's: Rob Lezer

{foto1}

{foto3}