Hongerig Jong FC Volendam boekt monsterzege op Jong Heerenveen

• zaterdag, 07 aug 2021
  • Leestijd: 3 minuten

Zaterdagmiddag nam Jong FC Volendam het op tegen Jong SC Heerenveen. De wedstrijd was een waar doelpuntenspektakel waar Jim Beers de hoofdrol in speelde. Beers scoorde maar liefst vijf keer tijdens deze galavoorstelling: 8 - 1

Al vroeg in de wedstrijd kwam de ploeg van Johan Plat op voorsprong. Jim Beers had twee minuten nodig om de bal achter Heerenveen-doelman Marijn Dijkstra te werken. Hij nam de bal aan van Dyllandro Panka, danste door de verdediging heen en tikte de bal heel nauwkeurig rechtsmidden het doel in: 1 - 0.

Niet heel lang na de 1 - 0 van Beers, was het de beurt aan Tayrell Wouter. In minuut elf wist hij de 2 - 0 tegen de touwen te werken. Zeven minuten later was daar weer Wouter. Met een hard schot wist hij de 3 - 0 in de rechter bovenhoek te werken.

Tegentreffer

Na drie tegengoals liet Heerenveen van zich horen. Met een listig schot wist Floris Qaedvlieg vier minuten voor rust de 3 - 1 te maken. Beers accepteerde de tegengoal niet en maakte op slag van rust de 4 - 1 voor zijn ploeg.

Beers op oorlogspad

Een kwartier na rust was daar weer Beers. Met een simpel intikkertje wist hij de 5 - 1 en daarmee zijn hattrick te maken. Zes minuten later wist diezelfde Beers de 6 - 1 op het scorebord te zetten. Negen minuten later was het invaller Levi Volkers die zijn eerste treffer van het seizoen mocht maken. Hiermee schoot hij zijn ploeg op een 7 - 1 voorsprong. Tien minuten voor tijd stond Jim Beers volledig vrij in de zestien en kreeg alle tijd en ruimte om zijn vijfde te scoren. Door die goal wist Jong FC Volendam de oefenwedstrijd tegen Jong SC Heerenveen met ruime cijfers te winnen, namelijk met 8 - 1.

Koninklijke HFC

Dinsdag neemt Jong FC Volendam het op tegen Koninklijke HFC. Dit is de een na laatste oefenpot in de campagne. Het duel vindt plaats in Haarlem en begint om 19:00 uur.

Scoreverloop

2' Jim Beers 1 - 0
11' Tayrell Wouter 2 - 0
18' Tayrell Wouter 3 - 0
41' Floris Qaedvlieg 3 - 1
44' Jim Beers 4 - 1
57' Jim Beers 5 - 1
63' Jim Beers 6 - 1
74' Levi Volkers 7 - 1
80' Jim Beers 8 - 1

Opstelling Jong FC Volendam: Dion Vlak; Jay Kruiver, Jay Koorndijk, Lex Veerman, Jozhua Vertrouwd; Samir Ben Sallam, Milan de Haan, Younes Taha El Idrissi; Dyllandro Panka, Jim Beers, Tayrell Wouter

Opstelling Jong SC Heerenveen: Marijn Dijkstra; Noah de Waal, Noah Stassin, Demo Koida, Roan van der Plaat; Ian Beelen, Levi de Wilde, Cris van der Zee; Bjorn Gudnason, Thijs Reuvers, Rasmus Wendt

Foto's: Frank Brussel
Verslag: FC Volendam