Hongerig Jong FC Volendam hapt niet toe naar punten tegen Scheveningen

  • zondag, 02 okt 2022
  • Leestijd: 4 minuten
  • Bron: FC Volendam

Twee ploegen die écht aan elkaar gewaagd waren, stonden zaterdagmiddag tegenover elkaar: Jong FC Volendam en Scheveningen. De Volendammers verzuimden echter te profiteren van de aantal gekregen kansen. Scheveningen verzilverde daarentegen wél een kans. Eindstand: 0 - 1. 

De eerste gevaarlijke kans kwam van Scheveningse kant. Oud-prof Lex Immers sloop de zestien in en gaf strak voor op Michael de Niet. De aanvaller van Scheveningen schoot, maar raakte de buitenkant van de paal. Niet veel later mochten de Volendammers creëren. Een goede steekbal van Tayrell Wouter richting Imran Nazih eindigde bij spits Quincy Hoeve. De lange aanvaller mocht uithalen, maar goalie Sven van der Maaten keerde prima. Kort daarna was het Wouter die zonder te aarzelen richting Van der Maaten schoot. De vleugelaanvaller ontving, op aangeven van Jordi Blom, de bal op de rand van de zestien en haalde uit. Een snelle reflex van de sluitpost van Scheveningen voorkwam een doelpunt. 

Na een ruim half uur, moest Kayne van Oevelen ingrijpen. Terwijl Jordi Blom balbezit probeerde te veroveren door een schouderduw uit te delen aan Rodney Lopes Cabral, schoot de verdediger van Scheveningen net op tijd de bal richting Jaimy Brute. Laatstgenoemde slingerde de bal richting het hoofd van De Niet, maar Van Oevelen was alert en plukte de bal fraai uit de bovenhoek. Op slag van rust kon Blom de openingstreffer op zijn naam zetten, toen hij de bal op een presenteerblaadje kreeg van Billy van Duijl. Echter wist Van der Maaten zijn schot van dichtbij nipt te keren. De brilstand bleek de ruststand. 

Gas tegen

Vroeg in de tweede helft gaf het aanvalsduo van Scheveningen gas. Een strakke pass van De Niet bereikte aanvoerder Mehmet Aldogan. De captain van De Schollenkoppen haalde hard uit, maar Van Oevelen wist met zijn rechterhand redding te brengen. Ook aan de andere kant van het veld kwamen de kansen. Wouter sprintte over de rechterflank en gaf strak voor op Blom. De linksbuiten bereikte nipt de bal, maar schoot in het zijnet. Kort daarna was het voorgever Wouter die zelf kon uithalen. De bal stuitte tegen Hoeve op, waardoor Wouter de bal perfect voor zijn voeten kreeg. De aanvaller schoot echter naast. 

Deksel op de kop

Ondanks de vele kansen van Jong FC Volendam, maakte Scheveningen de openingstreffer. Immers geeft voor vanaf de zijlijn en mikt op het hoofd van De Niet. Van Oevelen schatte de bal verkeerd in, waardoor het leer tussen zijn benen door in het net belandde: 0 - 1.

De Niet had kort daarna ook de 0 - 2 op zijn slof, toen een corner werd weg gestompt door Van Oevelen. De spits kreeg de bal voor zijn voeten, haalde uit en raakte keihard de lat. Vlak voor het eindsignaal wilde De Niet nogmaals uithalen. Een kopbal van Immers naderde de spits, die via een omhaal in de handen van Van Oevelen schoot. Ondanks de vijf minuten blessuretijd, bleef Volendam tegen een achterstand op kijken: 0 - 1.

FC Lisse-uit

Dinsdag speelt Jong FC Volendam een uitduel tegen Lisse. De aftrap is om 20.00 uur.

Scoreverloop:
71' Michael de Niet 0 - 1 

Opstelling Jong FC Volendam: Kayne van Oevelen; Déron Payne, Waleed Ait Abdellah (69. Vernon Addo), Jay Koorndijk, Givairo Read; Billy van Duijl (60. Roviën Ostiana), Milan de Haan, Imran Nazih (45. Joey Antonioli); Tayrell Wouter (80. Leon Maloney), Quincy Hoeve, Jordi Blom

Opstelling Scheveningen: Sven van der Maaten; Rodney Lopes Cabral, Jari de Jong, Robert van Koesveld, Rubin Koorndijk; Jaimy Brute, Mitchell de Vlugt, Barry Rog (81. Georni Elvilia), Lex Immers; Mehmet Aldogan (86. Dario van Breukelen), Michael de Niet

Tekst: FC Volendam
Foto's: Jan Mulder