In Memoriam: Ibrahim Babangida

  • vrijdag, 10 mei 2024
  • Leestijd: 1 minuut
  • Bron: FC Volendam

Donderdagavond bereikte FC Volendam het trieste nieuws van het overlijden van oud-speler Ibrahim Babangida. Ibrahim overleed in zijn thuisland Nigeria bij een auto-ongeluk, waarbij ook zijn broer Tijjani, diens vrouw en een dienstmeisje zwaar gewond raakten. Ibrahim Babangida is 47 jaar geworden.

Ibrahim speelde tussen 1997 en 2002 voor FC Volendam. Met zijn vrolijke verschijning zorgde de kleine Nigeriaan voor positieve energie in de spelersgroep. Zijn voetbalnaam nam ook een bepaalde druk met zich mee. Ondanks zijn snelheid en diepgang op de rechterflank kon Ibrahim zich niet ontwikkelen tot een onbetwiste kracht in het Volendamse oranje. Hij kwam verdeeld over vijf seizoenen tot 51 wedstrijden in het oranje en maakte daarin zeven doelpunten. Zijn grootste sportieve succes beleefde Ibrahim met Nigeria onder 17. Met dat team won hij in 1993 het wereldkampioenschap.

FC Volendam wenst de nabestaanden van Ibrahim veel kracht toe in deze moeilijke tijd en hoopt in alles voor een goede afloop voor Tijjani, diens vrouw en het dienstmeisje.

Tekst & foto: FC Volendam